Šį kart mano skonio nuo pirmo kąsnelio iki paskutinio trupinėlio. Mano patiekalai visi man yra skanūs, bet šis...
6 asmenims
Gaminimo trukmė: 10–15 min.
Ingredientai:
- 320 g virtų krevečių;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1/2 aitriosios paprikos drožlių;
- 3 pomidorai;
- 3 trumpavaisiai agurkai;
- 1 raudonas svogūnas;
- 2 avokadai;
- 100 g konservuotų kukurūzų.
Užpilui:
- 1/2 citrinos sulčių;
- mažas ryšelis kalendrų;
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis maltų pipirų.
Užpilui visus ingredientus sumaišome su smulkintomis kalendromis.
Aliejų sumaišome su aitriąja paprika ir sudedame krevetes. Palaikome 5 min.
Daržoves susmulkiname mažais kubeliais (arba pagal poreikį). Avokadus nulupame, perpjauname ir išimame kauliuką. Supjaustome minkštimą nedideliais gabaliukais ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nepajuostų.
Sluoksniuojame salotas lėkštėje:pomidorai, agurkai, krevetės, avokadai, kukurūzai.
Tiekiant pašlakstome užpilu.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“