Cukinijų ir baklažanų picos
Reikalingi produktai:
- 2–3 nedidelės cukinijos,
- 1 baklažanas,
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 2 nedideli svogūnai,
- 100–150 g rikotos sūrio,
- 100 g pomidorų tyrės,
- 50 g parmezano,
- 50 g mocarelos sūrio,
- 100 g „Pepperoni“ dešros,
- 1–2 nedideli pomidorai,
- juodųjų alyvuogių,
- žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
- kapotų krapų ar kitų prieskoninių žolelių.
Kaip gaminti
Cukinijas ir baklažanus supjaustykite maždaug centimetro storio gabalėliais. Baklažaną pabarstykite druska ir palikite apie 15 minučių, vėliau nusausinkite.
Patepkite daržoves alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 7 minutes.
Kol daržovės kepa, į įkaitintą aliejų keptuvėje sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pagardinkite raudonėliais, druska ir pipirais. Kepkite apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Kai svogūnas pradės ruduoti, sudėkite į keptuvę rikotos sūrį, pomidorų tyrę, dalį parmezano, viską išmaišykite ir kaitinkite ant ugnies apie porą minučių.
Gautą masę vienodomis dalimis sudėkite ant cukinijų ir baklažanų riekelių.
Ant cukinijų gabalėlių išdėliokite suplėšytą mocarelą, uždėkite „Pepperoni“ dešros gabalėlių, pabarstykite smulkintais krapais ar kitomis prieskoninėmis žolelėmis, o ant baklažano riekelių išdėliokite plonai supjaustytą pomidorą, svogūno žiedus ir juodąsias alyvuoges.
Ant viršaus pabarstykite parmezano sūrio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje tol, kol sūris pradės ruduoti.
Gero apetito!