Korėjietiškos agurkų salotos žiemai
Iš nurodyto produktų kiekio išeis šeši 0,5 l talpos stiklainiai.
Reikės:
- 2 kg agurkų;
- 0,5 kg saldžiųjų paprikų (raudonųjų arba geltonųjų);
- 0,5 kg svogūnų;
- 0,5 kg morkų;
- 1 nedidelės aitriosios paprikos;
- 1 galvutės česnako;
- 1,5 v. š. druskos;
- 100 g cukraus;
- 100 g acto (9 proc. acto);
- 100 g saulėgrąžų aliejaus.
Kaip gaminti
Į didelį dubenį dėkite pusiau ar pilnais griežinėliais pjaustytus agurkus, papriką – plonomis ir trumpomis juostelėmis, svogūnus – mažais kubeliais, morkas - sutarkuotas burokine tarka, aitriąją papriką - smulkiais kubeliais, česnaką išpauskite česnakų spaustuvu.
Supilkite druską, cukrų, actą, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite pastovėti kambario temperatūroje 2 val. ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišykite.
Dėkite agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamirškite supilti ir susidariusį skystį) ir pridenkite iškaitintais dangteliais.
Imkite didelį puodą, ant dugno paklokite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius su agurkais, pripilkite vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio. Kai tik užvirs vanduo, virkite 12-15 min.
Išimkite stiklainius iš puodo, stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainį ant dangtelio, užklokite storu rankšluosčiu ar pledu ir palikite per naktį, kad visiškai atvėstų.
Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Skanaus!