Cukinijų ikrai: lengvai paruošiama užkandėlė, kuri žiemą primins vasarą

Vasarą, kai daržuose karaliauja cukinijos, daugeliui kyla vienas ir tas pats klausimas: kur jas dėti?

Cukinijų ikrai.
Cukinijų ikrai.
Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2020, 8:50 AM, atnaujinta Aug 21, 2023, 8:52 PM

Savo receptą konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“ siūlo „Skonio“ skaitytoja Inga.

„Cukinijų ikrai – mūsų šeimos mėgstama užkandėlė. Labai lengvai pagaminama, universali, nes nereikia tiksliai laikytis recepto. Produktų kiekis gali keistis pagal jūsų skonį ir tai, kiek ir kokių daržovių turite.

Užkandėlę valgome su juoda duona, kaip garnyrą su mėsos ar žuvies patiekalais. Iš tiesų atsidarius stiklainį sunku susilaikyti ir nesuvalgyti visko iškart“, – tikina Inga. 

Dalijamės jos receptu.

Cukinijų ikrai žiemai

Reikės: 

  • 1 didesnės ar 2 nedidelių cukinijų;
  • 2 morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 1 saldžiosios paprikos (nebūtinai);
  • 2–3 česnako skiltelių;
  • pomidorų pastos ar padažo (arba kelių pomidorų);
  • 2–3 v. š. aliejaus;
  • 1 v. š. mėgstamų prieskonių;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 1–2 v. š. švelnaus acto.

Kaip gaminti

Nuskustas morkas sutarkuokite, svogūnus supjaustykite kubeliais. 

Į puodą pilkite aliejaus, dėkite morkas su svogūnais ir apkepkite iki auksinės spalvos.

Cukinijas supjaustykite kubeliais (jei jos didelės, pašalinkite odelę ir sėklas), berkite į puodą ir maišydami apkepkite.

Į puodą pilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite viską virš lėtos ugnies nuolat pamaišydami apie valandą. Dangčio nedenkite. Kai vanduo išgaruos, vėl papildykite. 

Likus 15 minučių iki virimo pabaigos suberkite česnakus, prieskonius, druską, supilkite pomidorų pastą. Jei naudosite pomidorus, juos prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais.

Kai daržovės bus minkštos, masę sutrinkite trintuvu, pilkite acto, paragaukite, ar netrūksta prieskonių, dar karštą supilstykite į sterilius stiklainius, uždarykite, apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir užklokite. Kai atvės, neškite į vėsią vietą. 

„Mėgaukitės ir žiemą prisiminkite vasarą. Skanaus!“ – palinkėjo Inga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.