3 lengvai ant grotelių paruošiami patiekalai: niekas net nepasiges mėsos

Nors Lietuvoje vasara jau eina į pabaigą, šis savaitgalis dar leis pasimėgauti gamtos teikiamais malonumais. Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi 3 idėjomis, ką kepti ant laužo, jeigu šašlykai ir dešrelės jau yra pabodę.    

Įdaryti „Portabella“ grybai.<br>123rf nuotr.
Įdaryti „Portabella“ grybai.<br>123rf nuotr.
Įdaryti „Portabella“ grybai.<br>123rf nuotr.
Įdaryti „Portabella“ grybai.<br>123rf nuotr.
Keptos daržovės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Keptos daržovės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Keptas kamambero sūris.<br>123rf nuotr.
Keptas kamambero sūris.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 22, 2020, 8:35 PM

„Vasara yra puikus metas eksperimentuoti, degustuoti ir atrasti mėgstamiausią grilio patiekalą. Atsibodus šašlykams, dešrelėms ar kitiems mėsos kepsniams, galima išmėginti ir nemėsiškus, tačiau ne mažiau sočius grilio patiekalus“, – sako prekybos tinklo Maisto gamybos departamento direktorė B.Baratinskaitė. 

Ji siūlo išbandyti 3 lengvai ant grotelių paruošiamus patiekalus.    

Kepti „Portabella“ grybai, įdaryti sūriu

Reikės: 

  • „Portabella“ grybų, 
  • alyvuogių aliejaus, 
  • sūrio, 
  • druskos ir pipirų, 
  • citrinos žievelės, 
  • mėgstamų prieskoninių žolelių.

Grybus gerai nuplaukite, pašalinkite kotą ir popieriniu rankšluosčiu švelniai nuvalykite nešvarumus. Grybus gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 

Iš pradžių ant grotelių dėkite kepti kepurėle į apačią. Apkepus vienai pusei, apverskite ir į grybo kepurėlę įdėkite mėgstamo sūrio, pavyzdžiui, fetos, mocarelos ar mėlynojo pelėsinio sūrio.

Pagardinkite pipirais, užtarkuokite citrinos žievelės ir apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. 

„Portabella“ grybai – tai unikalaus skonio rudieji pievagrybiai. Jie išsiskiria savo didele, plokščia ir į skėtį panašia kepure.

Šie grybai puikiai tinka kepti, o jų didelė ir plokščia kepurė – įdaryti. Grilyje keptas „portabella“ grybas su feta, mocarela ar mėlynuoju pelėsiniu sūriu yra tikras delikatesas!“ – patikino B.Baratinskaitė.

Keptas kamambero (camembert) sūris

Reikės: 

  • kamambero sūrio, 
  • česnakų, 
  • mėgstamų prieskoninių žolelių, 
  • aliejaus, 
  • prancūziško batono.

Viršutinę kamambero sūrio dalį atsargiai įpjaukite bent keliose vietose. Į įpjovas dėkite smulkinto česnako gabalėlius, pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite į foliją. Ant grotelių kepkite apie 15-20 minučių.

„Keptą kamamberą patiekite su skurdintais prancūziško batono gabalėliais – ant jų tepkite karšto sūrio. Kartu labai tinka saldi juodųjų serbentų ar agrastų uogienė“, – pažymėjo B.Baratinskaitė.

Keptų daržovių salotos

Reikės: 

  • baklažano, 
  • po 2 raudonas, žalias ir geltonas paprikas, 
  • alyvuogių aliejaus, 
  • pipirų ir druskos, 
  • česnako, 
  • mėgstamų prieskoninių žolelių, 
  • citrinos.

Baklažaną supjaustykite išilgai į 3-4 dalis, aptepkite alyvuogių aliejumi ir padėkite ant karštų grotelių. Skrudinkite kiekvieną pusę po 3-5 minutes, kol baklažanas patamsės ir suminkštės. 

Taip pat ant grotelių sudėkite ir paprikas. Kepkite, kol kas jos pradės skrusti (gali net ir apdegti) ir minkštėti. Nuo keptų paprikų nulupkite odelę ir išimkite sėklas. 

Skrudintus baklažanus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. 

Padažą paruoškite iš 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir smulkinto česnako. Sumaišykite su keptomis daržovėmis ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.

„Tai skanios, aromatingos ir sočios salotos, kurias galite valgyti ir vienas, ir kaip garnyrą prie keptos žuvies ar mėsos kepsnių“, – sako maisto gamybos ekspertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.