Purūs ir minkšti varškės keksiukai su serbentais

Purūs ir minkšti keksiukai su malonia serbentų rūgštele. Kol dar ant krūmo užsilikę serbentų, skubam juos skinti ir mėgautis. Aš kepiau keksiukus ir su raudonais, ir su juodais serbentais.

Varškės keksiukai su serbentais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Varškės keksiukai su serbentais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Varškės keksiukai su serbentais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Varškės keksiukai su serbentais.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Aug 25, 2020, 2:07 PM, atnaujinta Aug 22, 2021, 11:24 AM

Iš nurodytos produktų normos iškepsite 30 keksiukų.

Užtruksite apie 40 min.

Varškės keksiukai su serbentais

Reikės:

  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 200 g k. t. sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g varškės;
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 ml gazuoto mineralinio vandens;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 200 g raudonų ir juodų serbentų;
  • 1 v. š. miltų, serbentams apvolioti.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Suberiame varškę, vanilinį cukrų. Išmaišome.

Supilame mineralinį vandenį. Išsisijojame miltus su kepimo milteliais. Serbentus nuplauname, nusausiname ir apvoliojame miltuose. Į keksiukų formeles dedame tešlos, beriame serbentų, ant viršaus uždedame vėl tešlos, pabarstome serbentais.

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 20–25 min.

Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.