Svarbiausia, kad takams galima rinktis mėgstamiausią mėsą, tiek maltą, tiek susmulkintą, tiek virtą ar troškintą.
Taip pat jiems pagardinti tinka įvairiausios daržovės ir padažai. Svarbiausia nepamiršti nusipirkti tortilijų, o visa kita yra lengvai ir greitai paruošiama.
Aš esu didelė meksikietiškų padažų gerbėja, todėl jei tik gaminu takus, visada pasiruošiu bent pora skirtingų padažų prie jų. Dažniausiai ruošiu vieną raudoną, kitą žalią, vieną aštrų, kitą švelnaus skonio. Mano tinklaraštyje rasite ne vieno padažo, tinkančio prie takų, receptą.
Tad mėgstantiems eksperimentuoti labai rekomenduoju juos išbandyti ir surasti mėgstamiausią padažą prie meksikietiškų patiekalų.
Takai su kepta jautiena
10 mažų takų reikės:
- 500 g labai smulkiai supjaustytos jautienos
- 1,5 valg. š. sviesto
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 mažo svogūno
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 2/3 arb. š. raudonųjų paprikų miltelių
- 0,5 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
- 0,5 arb. š. juodųjų pipirų
- 10 mažų kukurūzų tortilijų
- druskos
- 2 saujų susmulkintų šviežių kalendrų
Kaip gaminti
Svogūną nulupame, supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ant vidutinės kiek kaitresnės ugnies įkaitiname 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus su 1,5 valg. š. sviesto. Sudedame jautieną, svogūną, apibarstome prieskoniais ir druska pagal skonį. Kepiname jautieną, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda ir išgaruoja visas skystis, vis pamaišome.
Tortilijas pavilgome aliejuje, kuriame kepė jautiena ir pašildome sausoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite pašildyti ir mikrobangų krosnelėje). Pašildytas tortilijas laikome uždengtas virtuviniu rankšluosčiu, kad neatšaltų. Ant kiekvienos tortilijos uždedame jautienos, užbarstome kalendrų, pagardiname mėgstamu padažu (aš naudojau meksikietišką pomidorų padažą). Patiekiame su avokado ir citrinos skiltelėmis.
Pastaba: svarbu, kad jautiena būtų supjaustyta itin smulkiai.