Savo mėgstamiausio pyrago receptą ji pasiūlė konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“. Jeigu ir jūs turite savo patį pačiausią receptą, pasidalinkite juo su mūsų skaitytojais.
O mes dalijamės Birutės receptu.
Purus ir minkštas obuolių pyragas su riešutais
Reikės:
- 2 obuolių (300 g)
- 200 g cukraus
- pusės citrinos
- 200 g miltų
- 150 g graikinių riešutų
- 3 kiaušinių
- 1 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- vanilinio cukraus
Kaip gaminti
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Apiberkite cukrumi, išpauskite ir supilkite pusės citrinos sultis, sumaišykite ir palikite pastovėti.
Miltus persijokite, supilkite sodą, berkite druskos, išmaišykite. Riešutus stambiai sukapokite, berkite į miltus.
Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius supilkite į obuolių masę, baltymus išplakite.
Obuolius sumaišykite su miltais ir riešutais, po to palengva įmaišykite plaktus baltymus.
Supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.