Obuolių pyragas su riešutais namus iškvėpins gardžiausiais kvapais

„Vos tik sunoksta obuoliai, mūsų namuose prasideda obuolių pyragų sezonas. Esu išbandžiusi daug receptų, tačiau šis – vienas mėgstamiausių“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Birutė.

Obuolių pyragas su riešutais.<br> Skaitytojos nuotr.
Obuolių pyragas su riešutais.<br> Skaitytojos nuotr.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 29, 2020, 5:34 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:06 PM

Savo mėgstamiausio pyrago receptą ji pasiūlė konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“. Jeigu ir jūs turite savo patį pačiausią receptą, pasidalinkite juo su mūsų skaitytojais.

O mes dalijamės Birutės receptu.

Purus ir minkštas obuolių pyragas su riešutais

Reikės: 

  • 2 obuolių (300 g)
  • 200 g cukraus
  • pusės citrinos
  • 200 g miltų
  • 150 g graikinių riešutų
  • 3 kiaušinių
  • 1 a. š. sodos
  • žiupsnelio druskos
  • vanilinio cukraus

Kaip gaminti

Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Apiberkite cukrumi, išpauskite ir supilkite pusės citrinos sultis, sumaišykite ir palikite pastovėti. 

Miltus persijokite, supilkite sodą, berkite druskos, išmaišykite. Riešutus stambiai sukapokite, berkite į miltus.

Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius supilkite į obuolių masę, baltymus išplakite. 

Obuolius sumaišykite su miltais ir riešutais, po to palengva įmaišykite plaktus baltymus. 

Supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.