Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė ragina šeimas šią progą smagiai paminėti drauge ir pasigaminti skanių bei sveikų skanėstų.
3 kulinarijos ekspertės pateikiamos idėjos ne tik padės sustiprinti vaikų organizmą, bet ir išspręs užduotį, kokių užkandžių jiems į mokyklą įdėti kitą dieną.
Pieno bei ledų kokteilis su mėlynėmis
2 porcijoms reikės:
- 100 g mėlynių,
- 2 šaukštų medaus,
- 2 arbatinių šaukštelių vanilės,
- stiklinės pieno,
- 2 šaukštų vanilinių ledų.
Į plaktuvą suberkite mėlynes, vanilę, supilkite medų, pieną ir įdėkite ledus. Viską gerai suplakite. Kokteilį supilkite į stiklines, ant viršaus užberkite mėlynių ir patiekite su šiaudeliais.
„Mėlynių sezonas dar nėra pasibaigęs: šios uogos – ne tik labai skanios, bet yra ir tikras vitaminų užtaisas. Jos stiprina organizmo atsparumą įvairiausioms ligoms. Mėlynės – ir puikus bei natūralus vaistas vaikų akims, o pieno ir ledų baltymai – tiek naudingi, tiek labai reikalingi. Tai ne tik gaivus, sveikas, bet ir ypač skanus desertas. Be to, jis primins vasarą, o kartu su vaikais jį gaminti ypač smagu“, – sako B.Baratinskaitė.
Spalvoti vaisių iešmeliai
7 iešmeliams reikės:
- saujos žemuogių,
- dviejų saujų braškių,
- 2 mandarinų,
- 1 mango,
- trečdalio ananaso,
- 2 kivių,
- po saują žalių ir raudonų besėklių vynuogių,
- mėlynių.
Suverkite vaisus bei uogas ant iešmelių juos maišydami.
„Šio spalvoto ir ypač gardaus užkandžio gamybos procesas – labai smagus. Jis tik įrodo, kad maisto ruošimas su vaikais gali būti itin įtraukianti pramoga. Be to, toks užkandis yra ypač turtingas vitaminais, kurį nusinešę kitą dieną į mokyklą mažieji galės sveikai smaguriauti ir netgi susirasti draugų, nes šie iešmeliai tikrai patrauks aplinkinių dėmesį“, – teigia B.Baratinskaitė.
Arbūzų ir fetos salotos
4 porcijoms reikės:
- 400 g arbūzo,
- 2 trumpavaisių agurkų,
- ryšulėlio mėtų,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 200 g fetos,
- 2 arbatinių šaukštelių balzaminio acto.
Gabalėliais supjaustykite arbūzą ir agurkus, sudėkite į indą ir suberkite nuskintus mėtos lapelius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Paskaninkite prieskoniais, tik nepadauginkite druskos, nes fetos sūris – ganėtinai sūrus. Salotas sudėkite į lėkštes, apibarstykite feta, mėtų lapeliais, o balzaminį actą užpilkite prieš patiekiant.
„Šios salotos – gaivios, skanios ir labai maistingos. Mitybos ekspertų teigimu, fetos sūris gerina širdies veiklą, subalansuoja nervų bei raumenų sistemų funkcijas, stiprina dantis ir kaulus. Kartu su sunokusiais arbūzais toks derinys bus tikras pasigardžiavimas“, – pastebi B.Baratinskaitė.