Šį lengvai paruošiamą desertą itin mėgsta italai – paragaukite ir jūs

Man atrodo, daugelis jau žinome, kad italai – puikiausi desertų ekspertai. Nuostabus jų tiramisu ar panakota. Šį kartą gaminau nekeptą itališką desertą „semifreddo“ su šilauogėmis.  Žodis „semifreddo“ iš italų kalbos verčiamas kaip „pusiau šaldytas“ arba „pusiau šaltas“. Tai tarsi ledai, bet ir ne ledai.

Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Kviečiu į virtuvę“

Sep 1, 2020, 3:10 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:04 PM

Labai subtilus skonis.

Itališkas desertas „semifreddo“ su šilauogėmis

Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20  min.  + laikas, kol desertas ilsėsis šaldymo kameroje.

Reikės:

  • 300 g maskarponės sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 200 ml natūralaus jogurto;
  • 300 g šilauogių;
  • 2 v. š. vandens;
  • 1 citrinos;
  • 3 v. š. klevų, agavų sirupo arba medaus;
  • 30 g pistacijų.

Kaip gaminti

Šilauoges nuplauname. Pusę kiekio suberiame į prikaistuvį. Užpilame vandeniu, pamaigome šakute ir paverdame apie 3 min. 

Į dubenį sudedame maskarponę, supilame grietinėlę ir išplakame iki vientisos masės. Į sūrio masę įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sulčių, supilame saldiklį, kurį naudosime, įmaišome jogurtą. Masę dar kartą gerai išmaišome. 

Pailgą kepimo formą išklojame maistine plėvele. Supilame trečdalį paruošto kremo, paskirstome ant viršaus virtos šilauogių tyrės, pabarstome šilauogių, vėl pilame kremo. Ir taip pabaigiame sluoksniuoti desertą. 

Suvyniojame į maistinę plėvelę ir bent 6 val. dedame į šaldymo kamerą. 

Prieš patiekdami itališką desertą bent 5–10 min. palaikome kambario temperatūroje. Pabarstome smulkintomis pistacijomis. 

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.