Tad iškvėpinkite namus ir sukvieskite namiškius pasimėgauti!
Savo obuolių pyrago receptą pasiūlė „Skonio“ skaitytoja Ina.
„Nieko sudėtingo, bet labai gardu“, – pažymėjo ji.
Obuolių pyragas su kremu
Reikės:
- maždaug 800 g obuolių.
Tešlai reikės:
- 1,5 stiklinės miltų;
- 0,5 stiklinės grietinės;
- 120 g sviesto;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Kremui reikės:
- 1 stiklinės grietinės;
- 1 kiaušinio;
- 1 stiklinės cukraus;
- 2 v. š. miltų.
Kaip gaminti
Tešlai ištirpinti sviestą, kai atvės, sumaišyti su grietine, miltais ir kepimo milteliais.
Iškloti tešla kepimo formos dugną ir pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.
Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir suberti ant atšaldytos tešlos.
Paruošti kremą – išplakti visus ingredientus.
Užpilti kremą ant obuolių ir dėti kepti į 190 laipsnių orkaitę 50-55 minutėms, kol viršus gražiai paruduos.