Kai atradau šį receptą, jis tapo mano pomidorų padažu Nr. 1, kurį valgau ar tiekiu su įvairiais užkandžiais ir, žinoma, tortilijų traškučiais.
Meksikietiško pomidorų padažo skonis – labai lengvas, gaivus, šiek tiek aštrokas. Jei norite labai aštraus padažo, naudokite 2 ar 3 Serano paprikas, bet jeigu su aštriais padažais nedraugaujate, tiesiog nenaudokite aitrios paprikos arba įdėkite tik labai mažą dalį.
Padažas gali stovėti šaldytuve iki 3-4 dienų.
Meksikietiškas pomidorų padažas, tinkantis su takais ar tortilijų traškučiais
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio pomidorų
- 225 g konservuotų trintų pomidorų be sėklyčių ir odelių
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 sauja susmulkintų šviežių kalendrų lapelių
- 1 šviežios Serano arba Chalapos paprikos
- 0,5 citrinos
- 2 valg. š. 5-6 proc. acto (baltojo ar obuolių)
- druskos
Kaip gaminti
Svogūną nulupame. Pusę svogūno supjaustome labai smulkiai, užpilame actu, išmaišome ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje, kol ruošite padažą.
Į puodą su vandeniu įdedame 1 pomidorą, Serano (arba Chalapos) papriką, likusią pusę svogūno. Verdame daržoves, kol šios suminkštėja. Po to sudedame į kokteilinę kartu su trintais pomidorais. Viską sutriname iki vientisos masės.
Likusius 3 pomidorus sudedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5-7 min., po to nulupame, pašaliname sėklytes (jei norite, galite palikti) ir susmulkiname. Sumaišome su sutrintomis daržovėmis.
Padažą sumaišome su smulkintomis kalendromis, marinuotais svogūnais, įspaudžiame 0,5 citrinos sultis, pagardiname druska pagal skonį.
Patiekiame su takais, tortilijų traškučiais ir kitais patiekalais ar užkandžiais.