Meksikietiškas pomidorų padažas: receptas, įtrauktas į mėgstamiausiųjų sąrašą

Jei mėgstate lankytis meksikietiškuose restoranuose, tikrai esate ragavę pomidorų padažo, kuris patiekiamas su tortilijų traškučiais. Aš šį padažą labai mėgstu. Taip mėgstu, kad gaminu ir namuose. 

Meksikietiškas pomidorų padažas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Meksikietiškas pomidorų padažas.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Sep 9, 2020, 11:26 AM, atnaujinta Sep 5, 2021, 8:34 PM

Kai atradau šį receptą, jis tapo mano pomidorų padažu Nr. 1, kurį valgau ar tiekiu su įvairiais užkandžiais ir, žinoma, tortilijų traškučiais.

Meksikietiško pomidorų padažo skonis – labai lengvas, gaivus, šiek tiek aštrokas. Jei norite labai aštraus padažo, naudokite 2 ar 3 Serano paprikas, bet jeigu su aštriais padažais nedraugaujate, tiesiog nenaudokite aitrios paprikos arba įdėkite tik labai mažą dalį. 

Padažas gali stovėti šaldytuve iki 3-4 dienų.

Meksikietiškas pomidorų padažas, tinkantis su takais ar tortilijų traškučiais

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio pomidorų
  • 225 g konservuotų trintų pomidorų be sėklyčių ir odelių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 sauja susmulkintų šviežių kalendrų lapelių
  • 1 šviežios Serano arba Chalapos paprikos
  • 0,5 citrinos
  • 2 valg. š. 5-6 proc. acto (baltojo ar obuolių)
  • druskos

Kaip gaminti 

Svogūną nulupame. Pusę svogūno supjaustome labai smulkiai, užpilame actu, išmaišome ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje, kol ruošite padažą.

Į puodą su vandeniu įdedame 1 pomidorą, Serano (arba Chalapos) papriką, likusią pusę svogūno. Verdame daržoves, kol šios suminkštėja. Po to sudedame į kokteilinę kartu su trintais pomidorais. Viską sutriname iki vientisos masės.

Likusius 3 pomidorus sudedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5-7 min., po to nulupame, pašaliname sėklytes (jei norite, galite palikti) ir susmulkiname. Sumaišome su sutrintomis daržovėmis.

Padažą sumaišome su smulkintomis kalendromis, marinuotais svogūnais, įspaudžiame 0,5 citrinos sultis, pagardiname druska pagal skonį. 

Patiekiame su takais, tortilijų traškučiais ir kitais patiekalais ar užkandžiais.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.