Užkandėlės su grybais ir pomidorais papuoš bet kokių vaišių stalą

Ruduo – grybų ir pomidorų metas, tad pats metas išbandyti dvi gardžias užkandėles, kurias konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“ pasiūlė „Skonio“ skaitytoja Irena.

Skrebučiai (brusketos) su grybais ir pomidorais.
Skrebučiai (brusketos) su grybais ir pomidorais.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 9, 2020, 3:38 PM, atnaujinta Sep 19, 2023, 8:14 AM

„Tokios užkandėlės ne tik skanios, lengvai pagaminamos, bet ir papuoš bet kokių vaišių stalą – ar užsukus draugei, ar leidžiant savaitgalį su draugais, ar tiesiog ramiai vakarojant su šeima“, – teigia Irena.

Dalijamės jos receptu.

Užkandėlės (brusketos) su grybais ir pomidorais

Reikės:

  • sumuštinių duonos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • 2-3 pomidorų;
  • saujos grybų (tinka ir pievagrybiai);
  • čiobrelių;
  • tarkuoto kietojo sūrio. 

Kaip gaminti 

Grybus nuvalykite, supjaustykite ir, įbėrę šiek šiek čiobrelių ir druskos, lengvai apkepkite aliejuje. 

Pomidorus supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 

Sumuštinių riekeles perpjaukite įstrižai. Išspauskite česnakus, sumaišykite su šaukštu aliejaus. Česnakiniu aliejumi aptepkite duonos riekeles. 

Ant vienų riekelių dėkite pjaustytus pomidorus, ant kitų – grybus.

Visus sumuštinius apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir dėkite kepti. 

Kepkite 12-15 min., kol riekelės paskrus.

Patiekite su bazilikais. 

„Skanaus“, – palinkėjo Irena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.