„Tokios užkandėlės ne tik skanios, lengvai pagaminamos, bet ir papuoš bet kokių vaišių stalą – ar užsukus draugei, ar leidžiant savaitgalį su draugais, ar tiesiog ramiai vakarojant su šeima“, – teigia Irena.
Dalijamės jos receptu.
Užkandėlės (brusketos) su grybais ir pomidorais
Reikės:
- sumuštinių duonos;
- alyvuogių aliejaus;
- 1-2 skiltelių česnako;
- 2-3 pomidorų;
- saujos grybų (tinka ir pievagrybiai);
- čiobrelių;
- tarkuoto kietojo sūrio.
Kaip gaminti
Grybus nuvalykite, supjaustykite ir, įbėrę šiek šiek čiobrelių ir druskos, lengvai apkepkite aliejuje.
Pomidorus supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Sumuštinių riekeles perpjaukite įstrižai. Išspauskite česnakus, sumaišykite su šaukštu aliejaus. Česnakiniu aliejumi aptepkite duonos riekeles.
Ant vienų riekelių dėkite pjaustytus pomidorus, ant kitų – grybus.
Visus sumuštinius apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir dėkite kepti.
Kepkite 12-15 min., kol riekelės paskrus.
Patiekite su bazilikais.
„Skanaus“, – palinkėjo Irena.