Negaliu nepasidalinti savo išbandytu marinuotų baravykų receptu – jie būna švelnaus, natūralaus skonio. Atidarius stiklainėlį galima iškart dėti ant stalo. Be šių baravykų Kūčių stalo nebeįsivaizduojame“, – savo pasiūlymą receptų konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“ atsiuntė Loreta.
Jeigu ir jūs mėgstate natūralų grybų skonį, išbandykite.
Dalijamės Loretos receptu, kuris pravers visiems grybautojams.
Švelnaus skonio marinuoti baravykai
Reikės:
- baravykų.
Marinatui reikės:
- 0,5 l vandens;
- 1 v. š. druskos;
- 2 v. š. cukraus;
- 3 v. š. acto (6 proc.).
Kaip gaminti
Baravykus nuvalykite, supjaustykite ir šiek tiek pasūdę išvirkite. Perplaukite, nukoškite.
Marinato kiekį ruoškite pagal grybų kiekį – jo turėtų būti tik tiek, kad vos vos apsemtų grybus.
Puode išvirkite marinatą iš nurodytų produktų, suverskite grybus ir pavirinkite 10-15 min. Galima įdėti pipirų grūdelių, lauro lapelių, tik nedaug.
Karštus grybus dėkite į stiklainėlius, uždarykite ir laikykite šaltai.
„Skanaukite žiemą ir prisiminkite dosnų rudenį“, – palinkėjo Loreta.