Konkursui „Lietuviškų gėrybų fiesta“ ji atsiuntė savo vaikystės laikų skanėsto receptą.
„Jau vien dėl jo laukiu rudens. Kai prinoksta obuoliai, mūsų namuose nė vienas savaitgalis neįsivaizduojamas be keptų obuolių su varške. Jį prisimenu nuo pat vaikystės“, – rašo Regina.
Šiam desertui pagaminti ji pataria pasieškoti rūgštesnių ir kietesnių obuolių.
Dalijamės jos receptu – išsikepkite ir jūs.
Kepti varške įdaryti obuoliai
Reikės:
- 6 didesnių obuolių
- maždaug 300 g varškės
- 2 kiaušinių
- cukraus
- cinamono
Patiekti reikės riešutų, uogų ar medaus.
Kaip gaminti
Obuolius nuplaukite, perpjaukite perpus, pašalinkite sėklalizdžius.
Pasiruoškite įdarą – varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi, cinamonu. Dėkit įdaro į obuolių puseles, jas sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi arba lengvai išteptą riebalais. Apibarstykite riešutais ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Kepkite 25-30 minučių (kepimo laikas priklausys nuo obuolių, stebėkite, kad pernelyg nesuminkštėtų ir nevirstų koše).
Iškepusius obuolius ištraukite iš orkaitės, ant kiekvieno dėkite po pusę šaukštelio medaus ir patiekite dar šiltus.
Desertas skanus ir atvėsęs.