Kepti varške įdaryti obuoliai – vaikystę primenantis skanėstas, be kurio ruduo neįsivaizduojamas

„Kokia lietuviškų gėrybių fiesta be obuolių?“ – klausia „Skonio“ skaitytoja Regina B.

 Kepti obuoliai su varške.
 Kepti obuoliai su varške.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-09-13 10:18, atnaujinta 2023-09-19 08:12

Konkursui „Lietuviškų gėrybų fiesta“ ji atsiuntė savo vaikystės laikų skanėsto receptą.

„Jau vien dėl jo laukiu rudens. Kai prinoksta obuoliai, mūsų namuose nė vienas savaitgalis neįsivaizduojamas be keptų obuolių su varške. Jį prisimenu nuo pat vaikystės“, – rašo Regina.

Šiam desertui pagaminti ji pataria pasieškoti rūgštesnių ir kietesnių obuolių. 

Dalijamės jos receptu – išsikepkite ir jūs.

Kepti varške įdaryti obuoliai

Reikės: 

  • 6 didesnių obuolių
  • maždaug 300 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • cukraus
  • cinamono

Patiekti reikės riešutų, uogų ar medaus.

Kaip gaminti 

Obuolius nuplaukite, perpjaukite perpus, pašalinkite sėklalizdžius. 

Pasiruoškite įdarą – varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi, cinamonu. Dėkit įdaro į obuolių puseles, jas sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi arba lengvai išteptą riebalais. Apibarstykite riešutais ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. 

Kepkite 25-30 minučių (kepimo laikas priklausys nuo obuolių, stebėkite, kad pernelyg nesuminkštėtų ir nevirstų koše). 

Iškepusius obuolius ištraukite iš orkaitės, ant kiekvieno dėkite po pusę šaukštelio medaus ir patiekite dar šiltus. 

Desertas skanus ir atvėsęs. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.