Traškių agurkėlių marinatas tiks ir pomidorams: receptas, kuriuo norisi dalintis

„Degu nekantrumu ir skubu sudalyvauti „Lietuviškių gėrybių fiestoje“ bei pasidalinti „Traškių agurkėlių, ir ne tik“ receptu“, – savo pasiūlymą atsiuntė „Skonio“ skaitytoja Lina.

Marinuoti traškūs agurkėliai.<br>Skaitytojos nuotr.
Marinuoti traškūs agurkėliai.<br>Skaitytojos nuotr.
Marinuoti traškūs agurkėliai.<br>Skaitytojos nuotr.
Marinuoti traškūs agurkėliai.<br>Skaitytojos nuotr.
Marinuoti traškūs agurkėliai.<br>Skaitytojos nuotr.
Marinuoti traškūs agurkėliai.<br>Skaitytojos nuotr.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Trims įdomiausių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
 Visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 14, 2020, 11:35 AM, atnaujinta Sep 14, 2020, 11:35 AM

Tas pats receptas, pasak jos, tiks ir pomidorams marinuoti. 

Tad užsirašykite ir išbandykite.

Traškių agurkėlių (ir ne tik) receptas

Reikės:

  • agurkų (pomidorų)
  • 1 česnako skiltelės
  • marinavimo prieskonių (žalumynų)
  • 1 v. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus 
  • 1 a. š. citrinų rūgšties 
  • 1 l vandens

Kaip gaminti

Iš pradžių švariai išplaukite bei iškaitinkite stiklainius.

Ant dugno sudėkite žalumynus bei česnakus.

Tada kiek telpa į švarų litrinį stiklainį pridėkite agurkų (pomidorų) ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Po 10 minučių vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos, cukraus, citrinų rūgšties.

Užvirusį vandenį vėl užpilkite ant agurkų.

Sandariai uždarykite. Kai atvės, padėkite šaltai.

Šis receptas – konkurso „Lietuviškų gėrybių fiesta“ dalyvis.

Portalas lrytas.lt kviečia skaitytojus dalintis receptais ir laimėti praktiškus bei vertingus „Vegeta NATUR“ prizus!

Trims įdomiausių, daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukusių receptų autoriams konkurso rėmėjas „Vegeta NATUR“ padovanos natūralių itin geru skoniu pasižyminčių prieskonių rinkinius. „Vegeta NATUR“ prieskoniai gaminami tik iš natūralių daržovių bei priekoninių žolelių, juose nėra nepageidaujamų priedų, skonio bei aromato stipriklių.

O visiems, kurie savo receptuose panaudos „Vegeta NATUR“ prieskonius ir atsiųs nuotrauką, kurioje matomas prieskonių pakelis, konkurso rėmėjas padovanos papildomą dovaną – vieną iš „Vegeta NATUR“ prieskonių pakelių.

Receptus su nuotraukomis konkursui „Lietuviškių gėrybių fiesta“ siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki rugsėjo 18 d.

Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų. 

Laimėtojus skelbsime rugsėjo 21-ąją.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.