Marinuotos slyvos papuoš bet kokių vaišių stalą

2020 m. rugsėjo 15 d. 16:12
Lrytas.lt
Receptas
„Marinuotos slyvos puikiai tinka tiek kasdienai, tiek vaišių stalui. Jos yra puikus garnyras prie mėsos patiekalų ar paukštienos. Ypač skanu su kepta antimi ar žąsimi, taip pat jos tinka prie šaltos keptos mėsos“, – taip savo receptą, atsiųstą konkursui „Lietuviškų gėrybių fiesta“ pristatė Joana J.
Daugiau nuotraukų (3)
Pasigaminkite nors keletą stiklainėlių ir skanaukite žiemą.
Dalijamės Joanos receptu. Iš nurodyto kiekio išeis aštuoni 0,5 l talpos stiklainėliai.
Pikantiškos marinuotos slyvos
Reikės:
  • 2,5 mėlynųjų slyvų
  • 1,5 l vandens
  • 500 g cukraus
  • 150 ml obuolių acto
  • gvazdikėlių
  • kvapiųjų pipirų
  • lauro lapų
  • cinamono
Kaip gaminti
Slyvas nuplaukite ir nusausinkite. 
Sudėkite į sterilius stiklainėlius ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite steriliais dangteliais ir palaikykite 20 min., nupilkite vandenį. 
Per tą laiką užvirkite marinatui skirtą vandenį, suberkite cukrų, cinamoną. Kai vanduo užvirs, išjunkite kaitrą ir supilkite actą. 
Į kiekvieną stiklainį su slyvomis dėkite po 2-3 gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, 1 lauro lapą. Užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangteliais, apverskite ir užklokite. Kai atvės, neškite į vėsią patalpą
„Ragauti galima po trijų savaičių“, – pridūrė Joana.
slyvosmarinatas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.