Pasigaminkite nors keletą stiklainėlių ir skanaukite žiemą.
Dalijamės Joanos receptu. Iš nurodyto kiekio išeis aštuoni 0,5 l talpos stiklainėliai.
Pikantiškos marinuotos slyvos
Reikės:
- 2,5 mėlynųjų slyvų
- 1,5 l vandens
- 500 g cukraus
- 150 ml obuolių acto
- gvazdikėlių
- kvapiųjų pipirų
- lauro lapų
- cinamono
Kaip gaminti
Slyvas nuplaukite ir nusausinkite.
Sudėkite į sterilius stiklainėlius ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite steriliais dangteliais ir palaikykite 20 min., nupilkite vandenį.
Per tą laiką užvirkite marinatui skirtą vandenį, suberkite cukrų, cinamoną. Kai vanduo užvirs, išjunkite kaitrą ir supilkite actą.
Į kiekvieną stiklainį su slyvomis dėkite po 2-3 gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, 1 lauro lapą. Užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangteliais, apverskite ir užklokite. Kai atvės, neškite į vėsią patalpą
„Ragauti galima po trijų savaičių“, – pridūrė Joana.