Žuvis su perlinėmis kruopomis ir grybais: paprasta, greita ir skanu

2020 m. rugsėjo 16 d. 12:02
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Mūsų namuose žuvies patiekalai būna bent kartą per savaitę. Visada stengiuosi išbandyti kažką naujo ir nematyto.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai kažkada pamačiau šį receptą, patiko jo idėja, bet aš jį pakeičiau pagal savo skonį.
Tikrai skanu, greita ir be jokių riebalų.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite patiekalą 3 asmenims, užtruksite apie 40 min. 
Žuvis su perlinėmis kruopomis
Reikės:
  • apie 200 g virtų perlinių kruopų
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 1 svogūno
  • 6-8 pievagrybių
  • 2 jūros lydekų (nedidelių)
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • šlakelio aliejaus
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepiname smulkintą svogūną. Kai jis suminkštės, dedame tarkuotas morkas, pjaustytus pievagrybius ir pakepiname, kol morkos suminkštės. Sumaišome su virtomis kruopomis.
Į kepimo indą dedame kruopų ir daržovių mišinį, pagardiname druska bei pipirais.
Jūros lydeką (galite keisti kita žuvimi) išvalome, nuvalome žvynus, nupjauname pelekus ir supjaustome gabaliukais. Dedame ant kruopų.
Uždengiame folija ir kepame 180 C. apie 20 min. Nuimame foliją ir dar pakepame 5 min.
žuvies receptaiLydeka^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.