Kai kažkada pamačiau šį receptą, patiko jo idėja, bet aš jį pakeičiau pagal savo skonį.
Tikrai skanu, greita ir be jokių riebalų.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite patiekalą 3 asmenims, užtruksite apie 40 min.
Žuvis su perlinėmis kruopomis
Reikės:
- apie 200 g virtų perlinių kruopų
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 svogūno
- 6-8 pievagrybių
- 2 jūros lydekų (nedidelių)
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų pipirų
- šlakelio aliejaus
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepiname smulkintą svogūną. Kai jis suminkštės, dedame tarkuotas morkas, pjaustytus pievagrybius ir pakepiname, kol morkos suminkštės. Sumaišome su virtomis kruopomis.
Į kepimo indą dedame kruopų ir daržovių mišinį, pagardiname druska bei pipirais.
Jūros lydeką (galite keisti kita žuvimi) išvalome, nuvalome žvynus, nupjauname pelekus ir supjaustome gabaliukais. Dedame ant kruopų.
Uždengiame folija ir kepame 180 C. apie 20 min. Nuimame foliją ir dar pakepame 5 min.