Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu: pasimėgaukite traškia plutele ir kitokiu skoniu

Šie blynai, galima sakyti, yra mano mamos firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgam gaminimo procesui, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje.

Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Sep 21, 2020, 3:16 PM, atnaujinta Sep 19, 2022, 4:10 PM

Šie blynai geri tuo, jog, kai išorėje būna labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo.

Mamos bulviniai blynai su fermentiniu sūriu

Reikės (4 porc.):

  • 4 vidutinio dydžio bulvių 
  • 2 v. š. fermentinio sūrio
  • 3 v. š. miltų
  • 1 kiaušinio
  • 3 česnako skiltelių
  • druskos
  • pipirų
  • saulėgrąžų aliejaus blynams kepti

 

Kaip gaminti

Bulves sutarkuojame bulvine tarka.

Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį.

Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 š. bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražia apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.