Pasakiškai skani troškinta menkė pagal ispanišką receptą

Šis receptas labai primena Lietuvoje mėgstamą keptą žuvį su daug svogūnų ir pomidorų padažo. Tik šiame ispaniškame variante papildomai naudojamos raudonosios paprikos, šlakelis vyno, o apkepusi žuvis dar patroškinama orkaitėje. Galiu pasakyti tik viena, žuvis iškepa be galo minkšta ir, žinoma, skonis – pasakiškas. Būtinai siūlau išbandyti visiems žuvies mėgėjams.

Ispaniškai troškinta menkė.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Ispaniškai troškinta menkė.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Ispaniškai troškinta menkė.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Ispaniškai troškinta menkė.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Sep 23, 2020, 11:29 AM, atnaujinta Sep 19, 2022, 4:04 PM

O jei labai tingisi paprikas kepti orkaitėje 40 minučių, siūlau pirkti konservuotas keptas paprikas arba šviežias paprikas supjaustyti nedideliais gabalėliais ir tiesiog apkepti keptuvėje šlakelyje aliejaus.

Ispaniškai troškinta menkė

Reikės:

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Raudonąsias paprikas perpjauname perpus, išimame sėklytes, sudedame ant kepimo skardos ar indo ir kepame orkaitėje apie 40 min. Paprikos turi apskrusti ir suminkštėti. Iškepusias paprikas išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Po to nulupame odelę ir supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles perpjauname perpus. Atidedame į šalį.

Žuvies file gabalėlius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių. Keptuvėje ant aukštesnės vidutinės ugnies įkaitiname pakankamai aliejaus.

Į lėkštę beriame miltus. Žuvies gabalėlius dedame į miltus, šiek tiek papurtome, kad nubyrėtų nereikalinga miltų dalis ir dedame į keptuvę. Kepiname iš abiejų pusių, kol žuvies gabalėliai gražiai apskrunda. Po to išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę.

Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais. Nulupame česnako skilteles, susmulkiname.

Kitoje keptuvėje įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame česnaką, pakepiname minutę ir sudedame susmulkintus svogūnus. Kepiname, kol svogūnai suminkštėja, vis pamaišome. Tada supilame vyną, pakepiname kelias minutes, kol vynas išgaruoja. Supilame trintus konservuotus pomidorus (arba natūralų pomidorų padažą), pagardiname saldžiąja paprika, įdedame lauro lapelį, išmaišome ir kaitiname 15 min. ant silpnos ugnies, vis pamaišant.

Orkaitę įkaitiname iki 190 C. Į padažą sudedame supjaustytas paprikas, pagardiname cukrumi, trupučiu druskos, išmaišome ir kaitiname dar 5 min.

Pusę padažo supilame į kepimo indą, sudedame menkės gabalėlius, užpilame skysčiu išsiskyrusiu iš žuvies, likusiu padažu ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min. Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.