Marinuoti burokėliai: kai išbandžiau šį receptą, į kitus nebesidairau

Kai pradėjau marinuoti burokėlius pagal šį receptą, į kitus nebesidairau. Man šis marinatas tobulas. 

 Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Sep 26, 2020, 9:39 AM, atnaujinta Sep 20, 2021, 2:51 PM

Burokėliai gaunasi saldžiarūgščiai. Puikiai tinka šaltibarščiams ruošti, valgyti vienus, kaip garnyrą ar sriubai virti. Iš nurodytų produktų paruošite marinatą maždaug apie 2 kg virtų burokėlių. 

Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai

Reikės:

  • virtų burokėlių.

Marinatui:

  • 1 l vandens;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 v. š. druskos;
  • 0,5 st. acto 9 proc.;
  • kelių juodųjų pipirų, lauro lapelių.

Kaip gaminti 

Išverdame marinatą. Burokėlius sutarkuojame. Sudedame į marinatą ir dar kartą užverdame. 

Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užsukame dangteliais ir apverčiame žemyn.  Užklojame stora antklode ir leidžiame atvėsti.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokios priežastys lemia mažėjančius I. Šimonytės reitingus?