Išbandykite kai ką naujo: lengvas obuolių pyragas su švelniu migdoliniu kremu A. Gadžijevo receptas

Kol sodai vis dar pilni obuolių, būtų nuodėmė neiškepti obuolių pyrago. Daugelis tikrai turite savo firminius receptus, kuriais džiuginate draugus bei šeimą. Tačiau visada verta išbandyti šį tą naujo. 

 Obuolių pyragas su migdoliniu „Frangipane“ kremu.<br>TV3 nuotr.
 Obuolių pyragas su migdoliniu „Frangipane“ kremu.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2020, 1:58 PM, atnaujinta Oct 11, 2021, 12:58 PM

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas „Gardu Gardu“ laidoje pasidalijo tikrai labai paprasto, tačiau labai gardaus, nuostabiai atrodančio obuolių pyrago su švelniu migdoliniu „Frangipane“ kremu receptu. 

Šis pyragas yra lengvas, labai kvapnus, o švelnios rūgštelės ir dar ypatingesnio skonio suteiks uogos. 

Obuolių pyragas su migdoliniu „Frangipane“ kremu

Trapiai tešlai reikės:

  • 80 g šalto sviesto,
  • 90 g migdolų miltų,
  • 65 g rudojo cukraus,
  • 80 g miltų

Migdoliniam „Frangipane“ reikės:

  • 190 g sviesto
  • 140 g cukraus
  • 50 g migdolų miltų
  • 3 kiaušinių
  • 40 g miltų

Taip pat reikės:

  • 2 didesnių kietų obuolių
  • 1 citrinos
  • 10 g cukraus
  • 400 g raudonų šaldytų uogų

Kaip gaminti

Visus tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki trupinių konsistencijos. Sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kad masė sutvirtėtų.

Nuvalyti obuolius ir supjaustyti vienodo dydžio skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.  Palikti pastovėti.

„Frangipane“ kremui sviestą išpurenti su cukrumi. Suberti migdolų miltus ir toliau purenti. Plakant mušti po vieną kiaušinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti miltus.

Į kepimo formą dėti trupinius ir suformuoti vienodo storio pagrindą. Ant jo sudėti šaldytas uogas, paliekant apie 2 cm nuo kraštų. Ant viršaus supilti migdolinį kremą ir išlyginti paviršių.

Liko sudėti obuolius. Juos geriausia dėti ratu per visą paviršių. Galima užberti šiek tiek cukraus.

Kepti 175 laipsnių temperatūroje 40 min., po 40 min. sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar kepti apie 20 min.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.