Svarainių saldainiai ir sirupas žiemai: mažai pastangų, o rezultatas džiugina visus

Šiais metais kaip niekada daug visko prisidžiovinau. Galėsime žiemą kaip kokie voveriukai graužti atsargas. 

Svarainių saldainiai ir sirupas žiemai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Svarainių saldainiai ir sirupas žiemai.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Oct 15, 2020, 10:44 AM, atnaujinta Oct 9, 2023, 4:54 PM

Man labai patinka kvapni svarainių arbata, o mergaitės mėgsta svarainių saldainiukus. Įdėjus tik šiek tiek pastangų visi būna patenkinti. 

O jūs girdėjote, kad kiti svarainius vadina citrinukais? 

Reikės:

  • svarainių – tiek, kiek turite;
  • cukraus pagal poreikį.

Sakysite, na čia ir receptas. Dėk kiek nori ir kiek turi. Bet taip ir yra. 

Svarainius nuplauname, perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis. Tai didžiausias darbas.

Užpilame cukrumi, kad juo pasidengtų visi svarainiai. Paliekame 1–2 paras pastovėti.

Svarainius su sultimis pakaitiname iki virimo. 

Svarainius išgriebiame, leidžiame skysčiui nuvarvėti ir dedame į džiovyklą džiūti. 

Sirupą pakaitiname iki 80 laipsnių ir supilstome į švariai išplautus stiklainius. 

Turėsime nuostabios, kvapnios arbatos žiemai ir svarainių saldainiukų.

„Kviečiu į virtuvę“
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.