Pamokė, kaip pasigaminti naminių varškės sūrelių

Varškės sūrelių pilnos parduotuvės, tačiau pabandykite pasigaminti savo! Tuomet galėsite ne tik pasaldinti taip, kaip norite, bet ir tikrai žinosite, iš ko jis pagamintas ir ko į jį įdėta.

 Naminis varškės sūrelis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Naminis varškės sūrelis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Naminis varškės sūrelis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Naminis varškės sūrelis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Naminis varškės sūrelis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 Naminis varškės sūrelis.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
 N.Kurganovė.<br> Nuotr. iš „Magic Mint“.
Daugiau nuotraukų (4)

Natalija Kurganovė, tinklaraščio „Magic Mint“ autorė

2020-10-16 08:47, atnaujinta 2021-10-11 11:13

Naminis varškės sūrelis

Reikės:

  • 200 g varškės (gali būti naminė arba pirktinė)
  • 30 g saldiklio eritritolio, sumalto į miltelius, arba miltelinio cukraus pagal skonį
  • 20 g sviesto arba kokosų aliejaus
  • 1 v. š. aguonų
  • 1 v. š. jogurto

Glajui reikės:

  • 70 g juodojo šokolado
  • 15 g sviesto

Kaip gaminti

Pradėkime nuo to, kaip pasigaminti naminės varškės. Tam prireiks 1 litro pieno ir maždaug 250 ml kefyro (tiks ir rūgpienis ar skystas jogurtas).

Pieną užvirinkite vis maišydami, kad neprisviltų.

Supilkite kefyrą ir sumažinę kaitrą kaitinkite, kol pieną sutrauks ir varškė atsiskirs nuo skaidraus skysčio. Nukoškite per marlę ir palikite ramiai pastovėti, kol sulips.

Kai turime varškę, galime gaminti sūrelį.

Visus sūrelio ingredientus sudėkite į dubenį ir trinkite trintuvu, kol masė taps puri (jei naudojate rupią sausą varškę, pertrinkite ją per sietelį).

Formą (aš naudojau birių produktų indelį) išklokite sviestiniu popieriumi arba maistine plėvele. Sudėkite varškės masę. Išlyginkite šaukštu (galima jį sudrėkinti, tuomet nelips) ir 1–2 val. palikite šaldymo kameroje.

Glajui dubenyje virš verdančio vandens ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Nuolat maišykite.

Kai varškė sustings, ji lengvai išsiims iš indelio.

Varškę supjaustykite gabaliukais.

Sudėkite ant grotelių, po apačia patiesę sviestinio popieriaus, kad neaptaškytumėte paviršių, ir apliekite šokoladu.

Palikite sūrelius stingti šaldytuve.

Patogiausia valgyti šaukšteliu, nes rankose sūreliai tirpsta, mat yra kiek minkštoki.

„Magic Mint“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.