Aš jau ne pirmą kartą kepu šį varškės apkepą ir vis supjaustau kvadratėliais. Juos labai patogu paimti į ranką ir valgyti šaltus kaip skanų, sveiką užkandį. Šis varškės apkepas iškepa purus, minkštas, bet gana standus, dėl to patogu taip supjaustyti.
Į apkepą galite įmaišyti šiek tiek avižinių dribsnių, razinų, džiovintų spanguolių. Be to, jei nesinori saldaus varškės apkepo – nedėkite cukraus.
6 porcijoms reikės:
- 500 g varškės
- 3 kiaušinių
- 6 valg. š. manų
- 5 valg. š. cukraus
- 170 ml pieno
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 žiupsnio druskos
- sviesto (kepimo formai ištepti)
Kaip gaminti
Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.
Varškę pertriname per sietelį.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Viename dubenyje plaktuvu išplakame kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė pabąla. Tada sudedame varškę ir lengvai išplakame.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo plaktuvo šluotelių. Šaukštu baltymus atsargiai sumaišome su varškės mase.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ar apkepas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku.
Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti milteliniu cukrum arba patiekti su grietine ir uogiene.
Skanaus!
Pastaba: aš naudojau vidutinio dydžio, stačiakampę, stiklinę kepimo formą. Jei norite storesnio apkepo, naudokite mažesnę kepimo formą.