Varškės apkepas – tai vienas iš klasikinių lietuviškų patiekalų, vertinamas dėl savo paprastumo, maistingumo ir nostalgiško skonio. Tradiciškai gaminamas iš varškės, kiaušinių, manų kruopų ar miltų, cukraus ir pieno, šis apkepas gali būti praturtintas razinomis, vanile, uogomis ar vaisiais. Jis dažnai kepamas orkaitėje iki auksinės spalvos ir gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek atvėsęs.
Varškės apkepas puikiai tinka pusryčiams, užkandžiui ar desertui. Dėl savo švelnios tekstūros ir salstelėjusio skonio jis mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Gaminant galima naudoti tiek šviežią, tiek nusausintą varškę, o norint sveikesnės versijos – galima pakeisti cukrų medumi ar saldikliais, o kvietinius miltus – viso grūdo arba avižiniais.
Tai vienas universaliausių kepinių lietuviškoje virtuvėje, kurio receptai perduodami iš kartos į kartą, tačiau kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamą variaciją.