Taip pat jis puikus tuo, kad kas kartą galite pagaminti vis kitokio skonio. Pavyzdžiui, šį apkepą galima ruošti tiek su šviežia, tiek rūkyta lašiša, brokolius galite pakeisti morkomis ar pagardinti patiekalą pievagrybiais.
Darbo tikrai nėra daug, tad išbandykite.
Bulvių ir brokolių apkepas su lašiša
Reikės:
- 3-4 vidutinio dydžio bulvių
- 1 brokolio galvos
- 400 g šviežios lašišos
Užpilui:
- 50 g sviesto
- 1 v. š. miltų
- 100 ml baltojo vyno (arba keiskite pienu)
- krapų, petražolių, svogūnų laiškų
- 1 česnako skiltelės
- 1 a. š. garstyčių
- 250 ml pieno
- citrinos
- druskos, pipirų
Taip pat reikės kietojo sūrio apkepui apibarstyti.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis ir apvirkite maždaug 5 min. Nusausinkite. (Galite naudoti ir iš anksto išvirtas bulves).
Tą patį padarykite su brokoliu.
Supjaustykite lašišą nedideliais gabalėliais.
Užpildui ištirpinkite keptuvėje sviestą. Dėkite miltus ir maišydami apkepkite, pamažu supilkite vyną, gerai išmaišykite. Dėkite garstyčių, pilkite pieną, pagardinkite citrinos sultimis, sutraiškytu česnaku, druska ir pipirais. Suberkite kapotus žalumynus.
Maišydami pakaitinkite viską 2-3 minutes, kol užpilas šiek tiek sutirštės.
Kepimo inde sluoksniuokite bulves, brokolius ir lašišą, apliekite užpilu, apibarstykite sūriu.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 15-20 min.