Pagal šį receptą keptos bulvės – ne tik sveikesnės, bet ir gražiai atrodo ant pietų stalo.
Dievinat silkę su bulvėmis? Bulvių nevirkite, o išsikepkite šias dailias bulves pagal mano receptą.
Traškios keptos bulvės su silke
Reikės:
- bulvių
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- česnakų laiškų
- silkės.
Kaip gaminti
Bulves nuplauname, nušveičiame šepetėliu ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Laikydami už vieno krašto peiliu įpjauname bulvę giliau nei iki pusės, taip supjaustome visą bulvę, palikdami apie 1 mm tarpelius tarp kiekvieno griežinėlio.
Bulves aptepame alyvuogių aliejumi, užberiame druskos ir dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepame 30-40 minučių 200 °C temperatūroje (kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
Bulves apibarstome smulkintais česnakų laiškais, patiekiame su silke.
Bulvėms pagardinti taip pat tinka greitai paruošiamas sveikas padažas.
Reikės:
- petražolių;
- česnako;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Petražoles su česnaku susmulkinkite, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir žiupsniu druskos. Šiuo padažu apšlakstykite bulves.