Reikės:
- 3 kiaušinių
- 250 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 250 ml pieno
- 400 g miltų
- 0,5 a. š. druskos
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 3 v. š. aguonų
- sviesto kepimo formai ištepti
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kekso kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakti. Palaipsniui pilant įplakti aliejų. Įmaišyti citrinos žievelę ir sultis.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais.
Į kiaušinių ir aliejaus masę per du kartus įmaišyti miltus ir pieną. Plaktuvu plakti tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
Suberti aguonas ir išmaišyti mentele ar šaukštu.
Supilti į kepimo formą, kepti 50-60 min., ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku.