Keksas su aguonomis: ir namus iškvėpinsite, ir artimuosius palepinsite

Puikus keksas prie puodelio kavos ar arbatos. Purus, ilgai išlieka drėgnas.

 Keksas su aguonomis.<br> „Cukruoti debesys“ nuotr.
 Keksas su aguonomis.<br> „Cukruoti debesys“ nuotr.
 Keksas su aguonomis.<br> „Cukruoti debesys“ nuotr.
 Keksas su aguonomis.<br> „Cukruoti debesys“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Cukruoti debesys“

Nov 2, 2020, 11:28 AM, atnaujinta Nov 6, 2023, 12:23 PM

Reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 250 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 250 ml pieno
  • 400 g miltų
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 3 v. š. aguonų
  • sviesto kepimo formai ištepti

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kekso kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais.

Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai išplakti. Palaipsniui pilant įplakti aliejų. Įmaišyti citrinos žievelę ir sultis.

Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais.

Į kiaušinių ir aliejaus masę per du kartus įmaišyti miltus ir pieną. Plaktuvu plakti tik tiek, kad neliktų sausų miltų.

Suberti aguonas ir išmaišyti mentele ar šaukštu.

Supilti į kepimo formą, kepti 50-60 min., ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku.

„Cukruoti debesys“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.