Sluoksniuotas obuolių pyragas: fantastiška idėja, kaip greitai iškepti nuostabų skanėstą

Niekaip negaliu prisiminti, kur pamačiau šią pyrago idėją. Pamenu tik, kad tai buvo vaizdo formatas, o kadangi tokių žiūriu nemažai, nebeatkapstau, kur ir kada.

 Sluoksniuotas obuolių pyragas.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
 Sluoksniuotas obuolių pyragas.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
 Sluoksniuotas obuolių pyragas.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
 Sluoksniuotas obuolių pyragas.<br>„Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Nov 2, 2020, 4:44 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 12:23 PM

Idėja fantastiška – šaldytos tešlos visada turiu šaldiklyje, obuolių šiemet irgi nestingame, tad netgi jei paskambina draugė saldumynų mėgėja ir praneša, kad po valandos užsuks, šį gardumyną laisvai spėju iškepti.

Pyragas puikus ne tik skoniu – jį kepant gali būti sunaudoti jau apvytę ar pagedę obuoliai, puikiai tinka ir krituoliai. 

Taip pat puiku tai, kad jis labai greitai paruošiamas, nieko minkyti ar plakti nereikia, nebent tešlą  ruošiu pati – kartais taip ir padarau, nes ruošiant naminę sluoksniuotą tešlą su lydytu sviestu, galima gauti žymiai ryškesnį skonį.

Bet jei norisi greitai, kepu iš paruoštos šaldytos sluoksniuotos tešlos.

Sluoksniuotas obuolių pyragas

Reikės:

  • 2-3 lapelių šaldytos bemielės tešlos;
  • 5-6 obuolių (nelygu dydis, forma);
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus;
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono;
  • žiupsnelio malto muskato;
  • miltelinio cukraus (tiekiant).

Viskas! Produktų tikrai tik tiek.

Pyragą kepu silikoninėje kekso (dar kitaip vadinamoje duonos) formoje. 

Kitaip, nei kepant paprastą pyragą, ją ne padedu ant stalo, bet pastatau vertikaliai, geriausia atremti į kokį stabilų paviršių – virdulį, puodą ar panašiai. Nes pyragas formuojamas ne nuo dugno, o nuo siauriausio formos krašto.

Jei naudoju šaldytą tešlą, ją ištraukiu iš šaldiklio ir palieku šiltoje vietoje truputį atitirpti.

Obuolių sėklalizdžius pašalinu specialiu įrankiu ir vaisius supjaustau 2-3 mm apskritimais. Jei tokio įrankio neturite, pjaustykite riekelėmis.

Obuolius sudedu į gilesnį indą, beriu cukrų, prieskonius ir lengvai sumaišau.

Šaldyta tešla dažniausiai fasuojama lapeliais. Supjaustau 6-7 cm pločio juostomis – gaunasi kepimo formos pločio ir reikalingo aukščio lapeliai.

Į formą kloju lapelį tešlos, dedu 4 obuolių apskritimus (jei riekelės, tai 6-8), vėl tešlą, vėl obuolius. Ir taip tol, kol užpildau visą formą. Jei lieka tešlos, ją sudedu atgal į šaldiklį, o jei lieka obuolių – sukaišioju juos į pyragą arba tiesiog suvalgome.

Suformuotą pyragą dedu ant grotelių orkaitės viduryje, jungiu 200C kaitrą ir kepu apie 40-45 min.

Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. Laikau šaldytuve.

Mėgstantiems saldžiau pyragą apibarstau milteliniu cukrum.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.