Pyragą kepiau 19 cm skersmens formoje nuimamais kraštais. Dugną ir šonus išklokite sviestiniu popieriumi – labai patogu iškirpti apskritimą ir dvi juosteles šonams. Ištepkite formą šlakeliu aliejaus – tada sviestinis popierius puikiai prilips.
Nebūtina obuolių pjaustyti labai plonomis ar tvarkingomis riekelėmis.
Tešla išeis gana skysta – neišsigąskite, viskas puikiai iškeps.
Galima puošti pyragą taip kaip aš, galima ant viršaus tiesiog pamėtyti kelias riekeles obuolių, o galima iš viso nedekoruoti. Visaip skanu! Tik patarčiau prieš kepimą viršaus nebarstyti cinamonu – apdega. Na tai ką, lupkime tuos obuolius greičiau!
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 50 g lydyto sviesto
- 70 ml kokosų kremo (vietoj jo galima naudoti grietinėlę)
- 100 g migdolų miltų
- 4 vidutinio dydžio obuolių (dar reikės obuolių pyragui puošti)
- 1 a. š. cinamono
- žiupsnio druskos
- 3 v. š. (50 g) cukraus, eritritolio ar kitokio saldiklio
- 1 a. š. valgomosios sodos
- acto
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakite su cukrumi ar kitokiu saldikliu. Ištirpinkite sviestą (jį galima pakeisti aliejumi), šiek tiek praaušusį supilkite į kiaušinių masę drauge su kokosų kremu ir keliais lašais vanilės.
Sodos šaukštelį lengva srovele apipilkite actu ir leiskite paburbuliuoti. Supilkite į tešlą, išmaišykite. Suberkite migdolų miltus, druską, išmaišykite.
Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, supilkite trečdalį tešlos. Ant tešlos sudėkite pusę obuolių, užberkite cinamono, supilkite kitą trečdalį tešlos, apiberkite likusiais obuoliais ir galiausiai supilkite likusią tešlą. Jeigu norisi, papildomai papuoškite viršų obuoliuku.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 45 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.