Laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas šiai gražiai iniciatyvai paruošė gardžių idėjų. Gianas Luca siūlo iškepti sotų bulvių pyragą su jautiena. Kaip jis pats juokauja, kas gali būti geriau už bulves su mėsa? Su šiuo pyragu tikrai pataikysite į dešimtuką.
Ali pasiūlymas – rudeniškas, taip pat daugelio skoniui tiksiantis, trupininis vyšnių pyragas. Jį tikrai verta kepti didesnį, nes norinčių paragauti netrūks.
Prisijunkite prie „Pyragų dienos“ – kepkite, skanaukite ir dalinkitės gerumu!
Trupininis vyšnių pyragas
Trapiai tešlai reikės:
- 260 g sviesto
- 260 g cukraus
- 600 g miltų
- 2 kiaušinių
Įdarui reikės:
- 95 g sviesto
- 160 g cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 2 kiaušinių
- 250 g miltų
- 0,5 arb.š. kepimo miltelių
- 0,5 arb.š. druskos
- 95 g grietinės
- 160 g pieno
- 400 g vyšnių be kauliukų
- 2 valg.š. cukraus
- 1 valg. š. krakmolo
Kaip gaminti
Pyragą pradedame gaminti nuo tešlos. Sviestą, cukrų ir miltus maišyti iki trupinių masės. Tuomet įmušti kiaušinius ir dar lengvai permaišyti. Masė neturi gautis vientisa, o likti atskiri gabaliukai.
Tešlą atskirti pusiau ir įvyniojus į maistinę plėvelę palikti šaldytuve atvėsti ir sutvirtėti.
Viena tešlos dalis bus skirta papuošimui, taigi tešlos stengtis nespausti, kad išliktų trupiniai. O kitą tešlos dalį šiek tiek paminkyti rankomis, kad būtų vientisa, ji bus skirta pyrago pagrindui.
Sviestą plakti kartu su cukrumi ir ruduoju cukrumi bei druska, kol gausis puri masė. Plakant, po vieną įmušti kiaušinius. Plakti, kol masė taps vientisa ir puri. Tuomet įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir pieną su grietine. Viską maišyti iki vientisos masės.
Tešlą, skirtą pagrindui, iškočioti iki 0,5 cm storio ir iškloti kepimo formos pagrindą bei šonus.
Įdarą reikia sluoksniuoti. Supilti dalį įdaro ir ant viršaus sudėti pusę vyšnių, sumaišytų su cukrumi ir krakmolu. Vėl užpilti įdaro, užberti likusią dalį vyšnių ir ant viršaus visą likusį įdarą. Ant viršaus gausiai užberti trupinių.
Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 90 min..
Skanaus!