Šioms salotoms puikiai galite panaudoti po pietų ar vakarienės likusią paukštieną.
Salotos su vištiena
Reikės:
- 200 g virtos, keptos ar rūkytos vištienos filė
- 2 kiaušinių
- nedidelio ilgavaisio agurko
- saulėgrąžų branduolių
- svogūnų laiškų
- 3–4 v. š. majonezo
- 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Vištieną ir agurką supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išvirkite, sukapokite. Supjaustykite svogūnų laiškus ar kitus žalumynus.
Saulėgrąžas pakepinkite sausoje švarioje keptuvėje.
Kelis šaukštus majonezo sumaišykite su pora šaukštelių garstyčių, pagardinkite druska, pipirais.
Viską sumaišykite ir patiekite.