Su daržovėmis ir kiaušiniais kepti ryžiai: patiekalas, kuris sužavi ir tuos, kurie negali be mėsos

Kepti ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais – tikra kinų virtuvės klasika. Nors juos galima valgyti kaip garnyrą, vis tik dažniausiai tai valgoma kaip atskiras patiekalas. 

Kepti ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais.<br> 123rf nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais.<br> 123rf nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais.<br> 123rf nuotr.
Kepti ryžiai su daržovėmis ir kiaušiniais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 4:00 PM, atnaujinta Nov 8, 2021, 8:43 AM

Lengvas, tad puikiai tiks ir vakarienei, kvapus ir labai gardus.

O paruošti jį tikrai sugebės bet kas. Tereikia žinoti keletą naudingų gudrybių ir pasirūpinti reikiamais ingredientais.

Šiam patiekalui ypatingo skonio kartu su sojų padažu suteikia austrių arba žuvų padažas, tad nepraleiskite šio žingsnio.

Ryžius rekomenduojama išvirti iš anksto – atvėsę ir sutvirtėję ryžiai vėliau gražiai apskrus keptuvėje. Tad iš vakaro ar iš ryto išsivirę ryžių, labai greitai paruošite gardžią vakarienę, kuri sužavi ir tuos, kurie negali be mėsos.

Beje, pagrindinį receptą galite drąsiai papildyti ne tik kitomis daržovėmis, bet ir mėsos gabaliukais ar jūrų gėrybėmis.

Tiesiog apkepkite mėsą ar jūrų gėrybes keptuvėje kartu su daržovėmis, o vėliau – su ryžiais. 

Išbandykite šį receptą – rekomenduojame.

Su daržovėmis ir kiaušiniais kepti ryžiai

3 porcijoms reikės: 

  • 150 g ryžių;
  • 2-3 kiaušinių;
  • 2 nedidelių morkų;
  • 1 svogūno;
  • poros saujų šaldytų žirnelių; 
  • 3 česnako skiltelių;
  • 2 v. š. lydyto sviesto;
  • aliejaus;
  • 3 v. š. sojų padažo; 
  • 1 v. š. austrių arba žuvų padažo.

Kaip gaminti 

Ryžius užpilkite 300 ml vandens ir išvirkite. Atvėsinkite, uždenkite ir palikite pastovėti šaldytuve bent keletą valandų.

Kiaušinius lengvai išplakite. Į įkaitintą keptuvę dėkite 1 v. š. lydyto sviesto ir iškepkite kiaušinius nuolat maišydami – kitaip tariant, paruoškite plėšytą kiaušinienę, tik neperkepkite. Kai kiaušiniai sutvirtės, atidėkite į šalį.

Nuskustas morkas ir svogūną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Į gerai įkaitintą keptuvę dėkite 1 v. š. lydyto sviesto ir suberkite daržoves, kepkite maišydami, kol pradės skrusti. Suberkite žirnelius, traiškytus česnakus ir pakepinkite porą minučių.

Šaltus ryžius sutrupinkite rankomis, kad neliktų gumulėlių, ir berkite į keptuvę. Kepkite aukštoje kaitroje kartais pamaišydami. Leiskite ryžiams, esantiems ant dugno, paskrusti, kad būtų traškūs. 

Supilkite sojų ir austrių ar žuvies padažą, ragaukite, ar netrūksta sūrumo. Jeigu trūksta – pilkite dar žuvies ar sojų padažo. Galiausiai sudėkite keptus kiaušinius, smulkintus svogūnų laiškus. 

Išmaišykite ir skanaukite!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.