​Mėsa įdaryti lietiniai su padažu: lengvesnė populiaraus itališko patiekalo versija

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas siūlo pasimėgauti visiems gerai pažįstamais itališkais bei prancūziškais skoniais.

 Blynelių „Cannelloni“.<br>TV3 nuotr.
 Blynelių „Cannelloni“.<br>TV3 nuotr.
 Blynelių „Cannelloni“.<br>TV3 nuotr.
 Blynelių „Cannelloni“.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2020, 10:36 AM, atnaujinta Nov 15, 2021, 10:22 AM

Šefas Gianas Luca pagamino netradicinį itališką „Cannelloni“, kuris yra kiek netradicinis – vietoje makaronų naudojami lietiniai blyneliai. Dėl to patiekalas bus šiek tiek lengvesnis.

Tradiciškai Italijoje jis vadinamas „Cannelloni di crespelle“. Svarbiausia nepagailėti padažo, kad patiekalas būtų sultingas ir lengvai valgomas. Prisiekusiems mėsos mylėtojams jis galėtų tikti ne tik pietums, bet ir pusryčiams.

O Ali iškepė tradicinius prancūziškus pyragaičius madlenas. Jos yra kepamos specialiose formelėse, kad įgautų madlenoms būdingą elegantišką, kriauklę primenančią, formą. Iškepę pyragaičiai yra labai lengvi, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje.

Dalijamės Giano Lucos receptu

Blynelių „Cannelloni“

Blynelių tešlai reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 500 g pieno
  • 250 g miltų

Įdarui reikės:

  • 400 g maltos jautienos
  • 300 g maltos kiaulienos
  • 1 saliero
  • 1 svogūno
  • 300 g natūralaus pomidorų padažo
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • šlakelio balzaminio acto
  • druskos
  • pipirų

Bešamelio padažui:

  • 100 g sviesto
  • 100 g miltų
  • 1 l pieno
  • žiupsnelio malto muskato riešuto
  • druskos

Apibarstyti:

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

Kaip gaminti

Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.

Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu bei aliejumi (arba vienu iš jų) išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.

Svogūną ir salierą nulupti ir susmulkinti. Dėti kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Jiems suminkštėjus sudėti visą maltą mėsą ir maišant kepti, kad mėsa atsiskirtų. Apšlakstyti balzaminiu actu. Mėsai gerai apkepus supilti natūralų pomidorų padažą ir patroškinti ant silpnos kaitros. Padažu gausiai įdaryti lietinius blynelius. Šalia mėsos padažo taip pat užpilti ir kelis šauktus bešamelio padažo.

Blynelius suvynioti taip, kad būtų „Cannelloni“ formos. Kraštus nupjauti, kad būtų lygi forma.

Prikaistuvyje išlydyti sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol gausis tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos, muskato riešuto ir permaišyti.

Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus blynelius ir užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Pabarstyti kietuoju sūriu. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių konvekciniu režimu.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.