Pasakiškai skanus jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže

Šiuo troškiniu be galo didžiuojuosi, nes jo skonis – pasakiškas. Mėsa minkštutėlė ir sultinga, o padažas tikras gardumėlis. Rašau, ir seilės pačios kaupiasi. 

Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže.<br>„Oditėlės blogas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Oditėlės blogas“

Nov 21, 2020, 12:36 PM, atnaujinta Nov 21, 2022, 7:03 PM

Aišku, svarbiausia pasirinkti patiekalui tinkamą mėsos dalį, o visa kita tik detalės.

Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže

6-8 porcijoms reikės:

  • 1,2 kg jautienos paslėpsnių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų;
  • 2 svogūnų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2-3 morkų;
  • 1 raudonosios aitriosios paprikos;
  • apie 250 ml sauso raudonojo vyno;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
  • 6-7 džiovintų baravykų (nebūtinai);
  • 1 kubelio jautienos sultinio + karšto vandens.

Kaip gaminti

Jautienos paslėpsnius supjaustykite stambesniais gabalėliais. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Svogūną, papriką ir česnaką supjaustykite stambiais kubeliais, morkas ir aitriąją papriką – griežinėliais.

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir stipriai įkaitinkite. Kiekvieną jautienos gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite ir dėkite į keptuvę. Apskrudinkite iš abiejų pusių. Į keptuvę dėkite tiek gabalėlių, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradės troškintis. Atidėkite į šalį.

Išplaukite keptuvę, kurioje kepėte jautieną, įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, paprikas, česnaką, morkas ir pakepkite  apie 5 min. Perkelkite į indą, kuriame troškinsite.

Į keptuvę grąžinkite jautienos gabalėlius, supilkite vyną ir troškinkite apie 5 min. Perkelkite į indą su daržovėmis.

Tada sudėkite rozmarino šakelę, raudonėlius, džiovintus baravykus, suberkite sultinio kubelį ir įpilkite karšto vandens, kad viskas būtų apsemta. Gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu.

Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3-3,5 val.

Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

„Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.