Silkė su obuoliais, datulėmis ir kario padažu
Reikalingi produktai:
- 200 g VIČI RAUSVOJI sūdyta silkių filė aliejuje
- 1/2 raudono obuolio
- 3-4 džiovintų datulių
- daug šviežių svogūnų laiškų
- šiek tiek šviežių krapų
Kario padažui:
- 1 1/2 šaukštai majonezo
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
- 1 šaukštelis vidutinio stiprumo kario miltelių
- druskos pagal skonį
- ką tik maltų pipirų
Kaip gaminti
Supjaustykite silkę nedideliais kąsneliais ir išdėliokite dideliame inde. Supjaustykite obuolį smulkiais gabalėliais, užbarstykite ant silkės.
Susmulkinkite datules, taip pat apibarstykite.
Sumaišykite majonezą, grietinę ir karį, pagardinkite druska bei pipirais. Užpilkite salotas. Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir apibarstykite patiekalą. Galiausiai apibarstykite ką tik maltais pipirais.
Per gražiausias metų šventes stalo neįsivaizduojame be gardžiausių ir gražiausiai atrodančių patiekalų. Kiekvienas galime pasigirti savo firminiu patiekalu ar desertu, kuriuo lepiname šeimą ar draugus, ir kurį gaminame išskirtinai tik švenčių proga.
Naujienų portalas lrytas.lt kviečia dalyvauti receptų konkurse „Skanios šventės“ ir pasidalinti geriausiais savo šventinių patiekalų receptais, kurie papuoštų kiekvieno stalą.
Gardžiausių, šventinių patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymais laukiame adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 17 d.
Redakcijos atrinkti receptai bus publikuojami portale lrytas.lt ir specialiame Kalėdoms skirtame polapyje, o penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio VIČI produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui.
Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 18 d. Visus konkurso „Skanios šventės“ receptus rasite čia. Tegul skanios Kalėdos prasideda su lrytas.lt!