Puošnus ir gardus vyniotinis su lašiša ilgai ant stalo neužsigulės

Šis spalvingas vyniotinis, kurio receptas atkeliavo į skaitytojų receptų konkursą „Skanios šventės“, ne tik puošnus, bet ir labai gardus – tad ilgai ant stalo neužsigulės. 

Špinatų biskvito vyniotinis su lašiša.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Špinatų biskvito vyniotinis su lašiša.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2020, 10:29 AM, atnaujinta Nov 21, 2022, 6:56 PM

„Jei mėgstate lašišą ir špinatus, siūlau būtinai išbandyti. Tiesiog gardumėlis!“ – rašo recepto autorė Andželika. 

Dalijamės jos receptu.  

Špinatų biskvito vyniotinis su lašiša 

Biskvitui reikės: 

  • 3 kiaušinių
  • 220 g špinatų (svoris jau apvirtų ir nuspaustų)
  • 25 ml aliejaus
  • 40 g grietinės (ne mažiau nei 20 proc. rieb.)
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 a. š. cukraus
  • 6 g kepimo miltelių
  • 80 g miltų
  • 15 g kukurūzų krakmolo

Įdarui reikės:

  • 250 g šviežio sūrelio
  • 3-4 virtų kiaušinių trynių
  • smulkintų šviežių krapų
  • 250 g silpnai sūdytos ar rūkytos lašišos
  • žiupsnelio maltų pipirų

Kaip gaminti 

Kiaušinius, cukrų, druską, grietinę, špinatus (špinatus naudojau šviežius, juos 1 min. apviriau pasūdytame vandenyje, po to nuploviau po lediniu vandeniu, kad išliktų žalia spalva ir gerai nuspaudžiau nuo jų skystį) sumesti į trintuvą ir sutrinti į vientisą masę. 

Įmaišyti aliejų, įberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, trumpai išplakti.

Skardelę iškloti kepimo popieriumi, aptepti šlakeliu aliejaus, užpilti tešlą, išlyginti į stačiakampį (maždaug 30 x 24cm) ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 7-10 min. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.

Iškepusį biskvitą susukti su kepimo popieriumi į volelį ir palikti visiškai atvėsti.

Po to išvynioti, pašalinti popierių, aptepti šviežiu sūriu, užtarkuoti smulkia tarka kiaušinių trynius, pabarstyti smulkintais krapais, papipirinti, išdėlioti plonai supjaustytą lašišą, susukti vyniotinį, įvynioti jį į maistinę plėvelę ir padėti porai valandų į šaldytuvą. O jau tada galite pjaustyti ir ragauti.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.