Purus ir minkštas obuolių pyragas jau daug metų karaliauja mano virtuvėje

„Minkštutis obuolių pyragas, kuris tirpsta burnoje. Jau daug metų jis karaliauja mano virtuvėje“, – taip savo receptą pristatė Kristina. Išsikepkite ir pasilepinkite.

 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2020, 1:52 PM, atnaujinta Nov 21, 2022, 6:55 PM

Dalijamės jos receptu.

Obuolių pyragas

Tešlai reikės:

  • 200 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 120 g sviesto
  • 3 v. š. riebios grietinės
  • 100 g cukraus
  • 0,5 a. š. valgomosios sodos
  • 4-5 obuolių

Užpilui reikės:

  • 2 kiaušinių 
  • 200 g grietinės
  • 1 v. š. krakmolo
  • 3 v. š. cukraus 

Kaip gaminti 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius.

Į masę dėkite grietinę, šlakeliu citrinos sulčių ar acto užgesintą sodą. Galiausiai įmaišykite miltus.

Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklalizdžius.

Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, ant jos išdėliokite obuolius, vos vos įspauskite į tešlą.

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.

Paruoškite užpilą – suplakite visus produktus plaktuvu.

Ištraukite pyragą iš orkaitės, apliekite užpilu ir kepkite dar 30 min., kol gražiai paruduos ir susiformuos auksinė plutelė. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.