Šįkart siūlome pagal danišką receptą paruoštą sumuštinį. Geriausiems silkės draugams – burokėliams ir svogūnams – draugiją palaiko agurkai, kiaušiniai, kaparėliai, garstyčios.
Skonis – nepakartojamas!
Tokie sumuštiniai tiks ir užkandžiui, ir vaišių stalui.
Reikalingi produktai:
- 2 riekelės duonos
- 1 nedidelis burokėlis (vidutinio dydžio, virtas 15 minučių arba kol suminkštės, nuluptas ir supjaustytas smulkiais kubeliais)
- 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
- 5 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 200 g VIČI TRADICINĖ sūdyta silkių filė aliejuje
- keli svogūnų laiškai
- smulkiai supjaustytas mažas raudonas svogūnas
- 2 šakelės krapų
- 4 šaukšteliai nuplautų kaparėlių
- 8 šviežio agurko griežinėliai
- 1 virtas kiaušinis
Kaip gaminti
Ant duonos riekelių gražiai išdėliokite produktus ir patiekite.
Per gražiausias metų šventes stalo neįsivaizduojame be gardžiausių ir gražiausiai atrodančių patiekalų. Kiekvienas galime pasigirti savo firminiu patiekalu ar desertu, kuriuo lepiname šeimą ar draugus, ir kurį gaminame išskirtinai tik švenčių proga.
Naujienų portalas lrytas.lt kviečia dalyvauti receptų konkurse „Skanios šventės“ ir pasidalinti geriausiais savo šventinių patiekalų receptais, kurie papuoštų kiekvieno stalą.
Gardžiausių, šventinių patiekalų receptų su nuotraukomis ir aprašymais laukiame adresu skonis@lrytas.lt iki gruodžio 17 d.
Redakcijos atrinkti receptai bus publikuojami portale lrytas.lt ir specialiame Kalėdoms skirtame polapyje, o penkių daugiausia skaitytojų dėmesio sulaukę receptų autoriai bus apdovanoti partnerio VIČI produktų rinkiniais Kūčių ir Kalėdų stalui.
Laimėtojai bus skelbiami gruodžio 18 d. Visus konkurso „Skanios šventės“ receptus rasite čia. Tegul skanios Kalėdos prasideda su lrytas.lt!