Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis vertas vietos ant švenčių stalo

„Kepiau pyragą, o išėjo tortas“, – taip savo kepinį pristatė „Skonio“ skaitytoja Regina. Ji teigia į vieną kepinį sujungusi tai, kas jai patinka ir skanu atskirai. O kriaušių šiam skanėstui galima naudoti dar daugiau. 

Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-11-28 18:20, atnaujinta 2021-11-22 10:29

Dalijamės jos receptu – išbandykite.

Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 220 g kvietinių miltų
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
  • 30 g kakavos
  • 100 g minkšto sviesto
  • 100 g grietinės 
  • 4 kiaušinių trynių
  • 100 g cukraus 
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • žiupsnio druskos

Varškės masei:

  • 500 g rupios varškės
  • 100 g grietinės
  • 50 g tirpinto sviesto 
  • 4 kiaušinių baltymų
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių

Karamelizuotoms kriaušėms:

  • 4 didelių kriaušių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 20 g sviesto

Glajui, papuošimui:

  • 50 g juodojo šokolado
  • 50 g riebios grietinėlės
  • 2 šaukštų kokoso drožlių

Kaip gaminti

Pirmiausia pasigaminame karamelizuotas kriaušes. 3 kriaušes reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis.

Į keptuvę įdėti apie 20 g sviesto, kai jis ištirpsta, apibarstyti tolygiai maždaug 2 šaukštais cukraus. Maišant jį kaitinti, kol virs rusva karamele. Suberti į keptuvę kriaušes ir maišant troškinti. Išeis sultinga masė. Troškinti, kol sultys išgaruos, o kriaušių gabaliukai apkeps karamele. Atvėsinti, supilti citrinos sultis, išmaišyti.

Tešlos gaminimas. Ištrinti 100 g minkšto sviesto su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), druska. Sudėti 100 g grietinės kartu su kepimo milteliais, suversti paplaktus kiaušinių trynius ir sumaišyti. Po truputį, maišydami, įsijojame miltus, sumaišytus su kakava. Tešla turi būti sunkokai šaukštu maišoma. Ją padaliname į 2 dalis.

Įdarui sumaišome varškę su 100 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, manais, 100 g grietinės. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į varškę.

Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti šaukštu didesnę pusę tešlos, paskirstyti, sudėti varškės masę, sudėti ant viršaus – troškintas kriaušes.

Uždėti šaukštu (arba išspausti iš maišelio) likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai. Aš kiek mažokai pasilikau tešlos viršui. Ant viršaus išdėlioti supjaustytą nenuluptą kriaušę.

Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Visiškai atvėsinti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.