Dalijamės jos receptu – išbandykite.
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 220 g kvietinių miltų
- 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
- 30 g kakavos
- 100 g minkšto sviesto
- 100 g grietinės
- 4 kiaušinių trynių
- 100 g cukraus
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
- žiupsnio druskos
Varškės masei:
- 500 g rupios varškės
- 100 g grietinės
- 50 g tirpinto sviesto
- 4 kiaušinių baltymų
- 2 šaukštų manų kruopų
- 100 g cukraus
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
Karamelizuotoms kriaušėms:
- 4 didelių kriaušių
- 2 šaukštų cukraus
- 20 g sviesto
Glajui, papuošimui:
- 50 g juodojo šokolado
- 50 g riebios grietinėlės
- 2 šaukštų kokoso drožlių
Kaip gaminti
Pirmiausia pasigaminame karamelizuotas kriaušes. 3 kriaušes reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis.
Į keptuvę įdėti apie 20 g sviesto, kai jis ištirpsta, apibarstyti tolygiai maždaug 2 šaukštais cukraus. Maišant jį kaitinti, kol virs rusva karamele. Suberti į keptuvę kriaušes ir maišant troškinti. Išeis sultinga masė. Troškinti, kol sultys išgaruos, o kriaušių gabaliukai apkeps karamele. Atvėsinti, supilti citrinos sultis, išmaišyti.
Tešlos gaminimas. Ištrinti 100 g minkšto sviesto su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), druska. Sudėti 100 g grietinės kartu su kepimo milteliais, suversti paplaktus kiaušinių trynius ir sumaišyti. Po truputį, maišydami, įsijojame miltus, sumaišytus su kakava. Tešla turi būti sunkokai šaukštu maišoma. Ją padaliname į 2 dalis.
Įdarui sumaišome varškę su 100 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, manais, 100 g grietinės. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į varškę.
Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti šaukštu didesnę pusę tešlos, paskirstyti, sudėti varškės masę, sudėti ant viršaus – troškintas kriaušes.
Uždėti šaukštu (arba išspausti iš maišelio) likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai. Aš kiek mažokai pasilikau tešlos viršui. Ant viršaus išdėlioti supjaustytą nenuluptą kriaušę.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Visiškai atvėsinti.