Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais – sotesni ir sveikesni

Nors planavau gaminti tradicinius kefyrinius blynelius, netikėtai sugalvojau įberti avižinių dribsnių. Rezultatas patiko. Blyneliai tapo ir kiek sotesni, sveikesni. Pati tekstūra, žinoma, kažkiek skiriasi nuo tradicinių, bet man jie tikrai skanūs!

 Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

Nov 30, 2020, 9:43 AM, atnaujinta Nov 24, 2021, 5:16 PM

Svarbu tešlą palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. Avižiniai dribsniai kiek išbrinks, tešla taps tirštesnė. Tešla turėtų būti nei skysta, nei tiršta.

Visada stengiuosi nepermaišyti tešlos, kad blynai netaptų guminiai.

Kepiau ir svieste, ir aliejuje. Sviestas suteikia puikų skonį, bet keptuvė pradeda svilti, todėl pilu dar ir aliejaus. Jų naudoju labai nedaug, todėl riebumo tikrai nesijaučia. Iškeptus blynus dedu ant popierinio rankšluosčio. Patiekiau su graikiniu jogurtu, vaisiais.

Kefyriniai blyneliai su avižiniais dribsniais

Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis – 18 blynelių

Reikės:

  • 2 didelių kiaušinių
  • 2 st. (400 ml) kefyro
  • 3/4 st. (70 g) avižinių dribsnių
  • 1 1/3 st. (170 g) kvietinių miltų
  • 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • vanilės ekstrakto
  • sviesto ir aliejaus kepti

Kaip gaminti 

Dideliame inde šluotele išplakti kiaušinius, cukrų, vanilę. Supilti kefyrą, viską išplakti.

Suberti miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. Avižiniai dribsniai turėtų šiek tiek išbrinkti.

Tešla turėtų būti nei skysta, nei tiršta. 

Keptuvėje įkaitinti gabaliuką sviesto ir šiek tiek aliejaus ant vidutinės temperatūros. Šaukštu kabinti tešlą (vienam blynui kiek daugiau nei 1 valg. š.) ir kepti iš abiejų pusių po kelias minutes.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.