„Skonio“ skaitytoja Andželika silkės garnyrą pagardino dar ir kaparėliais, kurie gerai žinomam patiekalui suteikė kiek kitokio skonio.
Dalijamės jos receptu, atsiųstu konkursui „Skanios šventės“.
Silkė su morkomis, pievagrybiais ir kaparėliais
Reikės:
- 300 g išdarinėtų silpnai sūdytų silkių filė
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 didesnio svogūno
- 0,5 didelio rūgštaus obuolio
- 230 g nuvarvintų konservuotų pievagrybių (be acto, nerūgščių, švelnaus skonio)
- 2-3 a. š. kaparėlių
- smulkintų petražolių ir krapų
- pomidorų padažo
- pipirų
- aliejaus daržovėms kepti
Kaip gaminti
Morkas sutarkuoti stambia tarka ir trumpai apkepti keptuvėje aliejuje, kol pradės minkštėti. Tada sudėti supjaustytą svogūną, pakepti kelias minutes.
Dėti supjaustytą obuolį, sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir patroškinti, kol daržovės suminkštės. Galiausiai įmaišyti pomidorų padažą (2-3 v. š.), papipirinti ir dar trumpai patroškinti.
Atvėsus įmaišyti smulkintus žalumynus, supjaustytus pievagrybius.
Į serviravimo indą sudėti daržoves, ant jų išdėlioti supjaustytą silkių filė, apibarstyti kaparėliais.
Taip pat galite viską sumaišyti – kaip salotas.