Sausainiai su šokolado gabaliukais tirpsta burnoje

„Skonio“ skaitytoja Aistė sausainių su šokolado gabaliukais receptu. „Tirpsta burnoje!“ – pridūrė ji, receptą pasiūliusi konkursui „Skanios šventės“. 

 Sausainiai su šokolado gabaliukais.
 Sausainiai su šokolado gabaliukais.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-12-02 20:05, atnaujinta 2022-11-29 12:49

Kad švenčių laukti būtų jaukiau – išsikepkite ir pasilepinkite. 

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Reikės:

  • 100 g kepinių margarino
  • 80 g baltojo cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 150 g kvietinių miltų
  • 150 g juodojo šokolado (arba šokolado lašelių)
  • žiupsnelio druskos
  • 0,25 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Jei naudosite šokoladą, o ne šokolado lašelius, susmulkinte jį nedideliais gabaliukais.

Minkštą margariną ištrinkite su baltuoju ir ruduoju cukrum.

Įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.

Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir trupučiu druskos.

Suberkite į margarino masę ir išmaišykite, kol miltai sudrėks.

Atsargiai įmaišykite šokoladą. 

Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėkite tešlos. Kepdami sausainiai išsiplės, tad nedėkite per arti. 

Kepkite 8-12 minučių, kol pradės ruduoti kraštai. 

Skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.