Kad švenčių laukti būtų jaukiau – išsikepkite ir pasilepinkite.
Sausainiai su šokolado gabaliukais
Reikės:
- 100 g kepinių margarino
- 80 g baltojo cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 150 g kvietinių miltų
- 150 g juodojo šokolado (arba šokolado lašelių)
- žiupsnelio druskos
- 0,25 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Jei naudosite šokoladą, o ne šokolado lašelius, susmulkinte jį nedideliais gabaliukais.
Minkštą margariną ištrinkite su baltuoju ir ruduoju cukrum.
Įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite.
Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir trupučiu druskos.
Suberkite į margarino masę ir išmaišykite, kol miltai sudrėks.
Atsargiai įmaišykite šokoladą.
Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, šaukštu dėkite tešlos. Kepdami sausainiai išsiplės, tad nedėkite per arti.
Kepkite 8-12 minučių, kol pradės ruduoti kraštai.
Skanaukite!