Tobulas pyragėlių tešlos receptas. Tiks ir šventėms, ir kasdienai

„Mano šeima labai mėgsta įvairius įdarytus pyragėlius. Kai atradau šį kefyrinės tešlos receptą, dažnai juos kepu – tai su obuoliais ir cinamonu, tai lašinukais, smulkinta mėsa ar kopūstais.

 Pyragėliai su obuoliais.
 Pyragėliai su obuoliais.
 Pyragėliai su obuoliais.
 Pyragėliai su obuoliais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 3, 2020, 10:46 AM, atnaujinta Nov 29, 2022, 12:49 PM

Velykoms tinka su virtų kiaušinių ir svogūnų laiškų įdaru, o Kūčioms ar Kalėdoms – su grybais arba saldžiu aguonų įdaru. 

Pyragėlių tešla – ne kartą išbandyta ir visada pasiteisina. Ji lengvai kočiojama ir lankstoma. Žodžiu – tobula. Siūlau visiems išbandyti“, – paragino „Skonio“ skaitytoja Henrika.

Dalijamės jos receptu, o jūs pyragėlius įdarykite savo mėgstamu įdaru. 

Kefyrinė pyragėlių tešla

Reikės: 

  • 500 g kvietinių miltų
  • 40 g kambario temperatūros sviesto
  • 350 g kambario temperatūros kefyro
  • 1 a. š. cukraus 
  • žiupsnio druskos
  • 1 a. š. valgomosios sodos

Kaip gaminti 

Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite cukrų, druską, išmaišykite. 

Miltus ir sodą persijokite, suberkite į dubenį, dėkite sviestą ir suminkykite tešlą.  

Uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje maždaug valandą ar dvi. 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Tešlą padalinkite į kamuolėlius lygiomis dalimis. Kiekvieną iškočiokite, dėkite įdaro, užlankstykite.

Aptepkite kiaušinio plakiniu ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25-30 min.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.