„Jeigu turite raugintų kokybiškų agurkų – bus labai skanu. Išmirkę garstyčių rutuliukai linksmai spragsi burnoje, o prieskonių įvairovė ir darna sukuria mažytę šventę ant stalo.
Medučio kvapas ir trupučiukas saldumo – tarsi vyšnia ant torto“, – savo patiekalą apibūdino ji.
Dalijamės receptu – išbandykite ir įvertinkite!
Silkė su raugintais agurkais, medumi ir garstyčiomis
Reikės:
- 200 g silkių filė,
- 200 g raugintų agurkų,
- 1 didelio svogūno,
- 1 v. š. medaus,
- 1 v. š. garstyčių grūdelių,
- 5 v. š. alyvuogių aliejaus su bazilikais,
- 3 v. š. baltojo balzaminio acto,
- 2 žiupsnių maltų lauro lapelių,
- 2 žiupsnių maltų juodųjų pipirų,
- žiupsnio kvapiųjų pipirų,
- 2 žiupsnių kalendrų,
- 2 žiupsnių džiovintų krapų,
- 2 žiupsnių gvazdikėlių,
- 50 ml verdančio vandens.
Kaip gaminti
Visus kartu sumaišytus prieskonius užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palikti, kol atvės.
Medų sumaišyti su aliejumi ir actu, įmaišyti į marinatą.
Silkę, svogūnus, agurkus supjaustyti, užpiltu gautuoju marinatu, užslėgti ir padėti nakčiai (ar dienai) šaltai.
„Žinoma, prieskonius galima naudoti pagal savo skonį. Skanaus!“ – palinkėjo Regina.