Silkė su raugintais agurkais, medumi ir garstyčiomis: darbo nedaug, o rezultatas – šventiškas

„Skonio“ skaitytoja Regina konkursui „Skanios šventės“ pasiūlė savo silkės receptą. 

Silkė su raugintais agurkais, medumi ir garstyčiomis.
Silkė su raugintais agurkais, medumi ir garstyčiomis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 11:41 AM, atnaujinta Nov 29, 2022, 12:47 PM

„Jeigu turite raugintų kokybiškų agurkų – bus labai skanu. Išmirkę garstyčių rutuliukai linksmai spragsi burnoje, o prieskonių įvairovė ir darna sukuria mažytę šventę ant stalo.

Medučio kvapas ir trupučiukas saldumo – tarsi vyšnia ant torto“, – savo patiekalą apibūdino ji. 

Dalijamės receptu – išbandykite ir įvertinkite!

Silkė su raugintais agurkais, medumi ir garstyčiomis

Reikės:

  • 200 g silkių filė, 
  • 200 g raugintų agurkų,
  • 1 didelio svogūno, 
  • 1 v. š. medaus, 
  • 1 v. š. garstyčių grūdelių, 
  • 5 v. š. alyvuogių aliejaus su bazilikais, 
  • 3 v. š. baltojo balzaminio acto, 
  • 2 žiupsnių maltų lauro lapelių,
  • 2 žiupsnių maltų juodųjų pipirų, 
  • žiupsnio kvapiųjų pipirų, 
  • 2 žiupsnių kalendrų,
  • 2 žiupsnių džiovintų krapų, 
  • 2 žiupsnių gvazdikėlių, 
  • 50 ml verdančio vandens. 

Kaip gaminti

Visus kartu sumaišytus prieskonius užpilti verdančiu vandeniu, uždengti, palikti, kol atvės.

Medų sumaišyti su aliejumi ir actu, įmaišyti į marinatą.

Silkę, svogūnus, agurkus supjaustyti, užpiltu gautuoju marinatu, užslėgti ir padėti nakčiai (ar dienai) šaltai.

„Žinoma, prieskonius galima naudoti pagal savo skonį. Skanaus!“ – palinkėjo Regina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.