Šventinis „Kelmas“: kepsnys, kuris taps tikra vaišių stalo puošmena

2020 m. gruodžio 4 d. 10:19
Lrytas.lt
Receptas
Šeimos šventėms išsikepkite štai tokį kepsnį – „Kelmą“. Ir gardu, ir puošia stalą. Jo receptą konkursui „Skanios šventės“ pasiūlė mūsų skaitytoja Edita.
Daugiau nuotraukų (2)
Dalijamės jos receptu. 
Šventinis „Kelmas“ 
Reikės: 
  • 1 kg maltos mėsos ar faršo
  • 1 kiaušinio
  • šonkauliukų juostos
  • prieskonių
  • virtų bulvių 
  • krapų
  • marinuotų grybukų
  • salotų
Kaip gaminti
Į maltą mėsą ar faršą įmušti kiaušinį, prieskonius (pipirus, druską, česnakus) pagal skonį. Viską išminkyti. 
Šonkaulius įtrinti pipirais, druska. 
Surišti virvele, apačioje įpjovus mėsą tarp kauliukų po 2 cm, kad gražiai laikytųsi skardoje, į kaulų vidų kimšti paruoštą faršą. 
Kepti apie 1 val. 175° temperatūroje. 
Likus 20 min. iki kepimo pabaigos sudėti bulves. 
Lėkštę papuošti salotomis, ant jų dėti iškeptą „kelmą“, papuošti petražolėmis, krapais, marinuotais grybukais. 
Skanaus!
Kepsnysšonkauliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.