Šventinis „Kelmas“: kepsnys, kuris taps tikra vaišių stalo puošmena

Šeimos šventėms išsikepkite štai tokį kepsnį – „Kelmą“. Ir gardu, ir puošia stalą. Jo receptą konkursui „Skanios šventės“ pasiūlė mūsų skaitytoja Edita.

Šventinis „Kelmas“.
Šventinis „Kelmas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 10:19 AM, atnaujinta Nov 24, 2021, 5:06 PM

Dalijamės jos receptu. 

Šventinis „Kelmas“ 

Reikės: 

  • 1 kg maltos mėsos ar faršo
  • 1 kiaušinio
  • šonkauliukų juostos
  • prieskonių
  • virtų bulvių 
  • krapų
  • marinuotų grybukų
  • salotų

Kaip gaminti

Į maltą mėsą ar faršą įmušti kiaušinį, prieskonius (pipirus, druską, česnakus) pagal skonį. Viską išminkyti. 

Šonkaulius įtrinti pipirais, druska. 

Surišti virvele, apačioje įpjovus mėsą tarp kauliukų po 2 cm, kad gražiai laikytųsi skardoje, į kaulų vidų kimšti paruoštą faršą. 

Kepti apie 1 val. 175° temperatūroje. 

Likus 20 min. iki kepimo pabaigos sudėti bulves. 

Lėkštę papuošti salotomis, ant jų dėti iškeptą „kelmą“, papuošti petražolėmis, krapais, marinuotais grybukais. 

Skanaus!

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.