Suomiška lašišos sriuba – patiekalas, populiarus visais metų laikais

Ir vėl gaminau sriubą! Orai diktuoja patiekalus, nes šiuo metu dubenėlis karštos sriubos ir sušildo, ir suteikia komforto jausmą. Ypač padeda skaudančiai gerklei.

 Suomiška lašišos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Suomiška lašišos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Suomiška lašišos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Suomiška lašišos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Suomiška lašišos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Suomiška lašišos sriuba.<br>„Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

2020-12-07 12:26, atnaujinta 2021-12-06 16:13

Suomijoje ši sriuba yra labai populiarus patiekalas visais metų laikais ir bet kuriomis progomis. Pats receptas yra labai paprastas. Sriubos pagrindą sudaro lašiša, bulvės, morkos, neriebi grietinėlė.

Įdėjau šaldytų žirnelių. Man pasirodė, kad jie tikrai tiko šioje sriuboje.

Daržovės, lašiša supjaustomi vidutinio stambumo gabaliukais, bet tikrai nesmulkiai.

Prieš virimą lašišos odos nepašalinau, bet valgydama ją nuimdavau.

Sriuba valgoma su skandinaviška rugine duona.

Suomiška lašišos sriuba

Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis – 4 porcijos

Reikalingi produktai: 

  • 450 g lašišos filė, supjaustytos gabaliukais
  • 6 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 didelės morkos, supjaustytos
  • 1 st. šaldytų žirnelių
  • 1 saliero koto, supjaustyto
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnakų, susmulkintų
  • 200 ml neriebios grietinėlės
  • 1 l sultinio
  • saujos krapų, susmulkintų
  • 1 valg. š. sviesto
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų

Kaip gaminti 

Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Suberti svogūną, morką, salierą, česnaką. Kepinti dažnai pamaišant apie 7 min. ar kol suminkštės daržovės.

Suberti bulves, užpilti sultinį. Užkaisti iki virimo. Tada sumažinti temperatūrą iki vidutinės ir virti, kol bulvės suminkštės.

Suberti lašišos gabaliukus, žirnelius, supilti grietinėlę, sviestą. Kaitinti ant žemos temperatūros apie 4-5 min. Suberti krapus, įberti druskos, pipirų.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.