Suomijoje ši sriuba yra labai populiarus patiekalas visais metų laikais ir bet kuriomis progomis. Pats receptas yra labai paprastas. Sriubos pagrindą sudaro lašiša, bulvės, morkos, neriebi grietinėlė.
Įdėjau šaldytų žirnelių. Man pasirodė, kad jie tikrai tiko šioje sriuboje.
Daržovės, lašiša supjaustomi vidutinio stambumo gabaliukais, bet tikrai nesmulkiai.
Prieš virimą lašišos odos nepašalinau, bet valgydama ją nuimdavau.
Sriuba valgoma su skandinaviška rugine duona.
Suomiška lašišos sriuba
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis – 4 porcijos
Reikalingi produktai:
- 450 g lašišos filė, supjaustytos gabaliukais
- 6 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 didelės morkos, supjaustytos
- 1 st. šaldytų žirnelių
- 1 saliero koto, supjaustyto
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 skiltelių česnakų, susmulkintų
- 200 ml neriebios grietinėlės
- 1 l sultinio
- saujos krapų, susmulkintų
- 1 valg. š. sviesto
- aliejaus kepimui
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Suberti svogūną, morką, salierą, česnaką. Kepinti dažnai pamaišant apie 7 min. ar kol suminkštės daržovės.
Suberti bulves, užpilti sultinį. Užkaisti iki virimo. Tada sumažinti temperatūrą iki vidutinės ir virti, kol bulvės suminkštės.
Suberti lašišos gabaliukus, žirnelius, supilti grietinėlę, sviestą. Kaitinti ant žemos temperatūros apie 4-5 min. Suberti krapus, įberti druskos, pipirų.