Jei ir jūs mėgstate Kuršėnų vyniotinį, kviečiu jį išsikepti patiems, nes receptas išties labai nesudėtingas.
Kuršėnų vyniotinis
Biskvitui reikės:
- 4 kiaušinių,
- 4 v. š. cukraus,
- 4 v. š. miltų.
Varškės kremui:
- 180 g varškės (9 proc.),
- 90-100 g sviesto,
- 3-4 v. š. saldaus sutirštinto pieno.
Kaip gaminti
Kiaušinius su cukrumi išplakiau iki purumo ir įmaišiau persijotus miltus.
Į kepimo skardą (25 × 37 cm) paklojau kepimo popierių ir supyliau masę.
Biskvitą kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Varškės kremui kambario temperatūros sviestą suplakiau elektriniu plaktuvu iki purumo, supyliau sutirštintą pieną ir varškę (varškę pertryniau per sietelį, kad neliktų gumuliukų). Viską gerai išmaišiau. Kremas paruoštas.
Iškepusį biskvitą išėmiau iš kepimo skardos, nuėmiau kepimo popierių ir greitai susukau (dar biskvitą įsukau į rankšluostį ir palaukiau, kol atvės).
Atvėsintą biskvitą aptepiau paruoštu varškės kremu ir susukusi palikau šaldytuve nakčiai (užtenka palaikyti vyniotinį šaldytuve kelias valandas, kad produktai „susidraugautų“).
Štai ir viskas, Kuršėnų vyniotinis pagamintas.
Mano pastebėjimas: į varškės kremą, kurį gaminau ne sykį, šįkart įdėjau sviesto, tad kremas buvo standus. Jis buvo labai skanus, bet į biskvitą nesusigėrė, kaip norėtųsi.
Tad rinkitės patys – dėti į kremą sviesto ar ne.
Skanaus!