Maniškę labai gerai įvertino sūnaus draugai, todėl dalinuosi savo išradimu“, – savo receptą pristatė Regina.
Išsikepkite ir jūs.
Vaflinė eglutė
Reikės:
- 380 g kvietinių miltų („Ekstra“)
- 3 kiaušinių
- 200 g riebios grietinės
- 180 g cukraus
- 150 g sviesto
- 1 v. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
Glajui:
- 200 g miltelinio cukraus
- 1 kiaušinio baltymo
- 1 v. š. kakavos
- 1 citrinos sulčių
Kaip gaminti
Gerai išplakti cukrų ir vanilinį cukrų su kiaušiniais, kol masė bus puri.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į kiaušinių masę. Viską išmaišyti. Po truputį, permaišant, suberti sijojant miltus. Supilti atvėsusį sviestą. Išmaišyti. Leisti tešlai pastovėti bent 10 min.
Kepti nedidelius vafliukus (dėti po mažiau tešlos, nei kepant standartinio dydžio vaflius) belgiškų vaflių keptuvėje.
Glajui kiaušinį itin gerai nuplauti su soda. Jo baltymą kiek paplakti su mažu kiekiu cukraus pudros. Iš likusio miltelinio cukraus atidėti 2 šaukštus, o visą kitą suberti į kiaušinio masę.
Masę labai gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį suberti 2 šaukštus atidėto miltelinio cukraus, o į kitą dalį – kakavą. Kiekviena masė turi būti grietinės tirštumo. Jei per daug tiršta, įpilti citrinos sulčių. Supilti abu glajus į plastikinius maišelius, prakirpti kamputyje po mažą skylutę.
Iškepusius vafliukus tuojau pat apglaistyti vienu, o po to kitu glajumi. Sudėti vafliukus į „eglutę“.
Apglaistyti dar kartą – jau visą kūrinį.
Aš dar papuošiau morengais.